in

«Жест доброї волі в найближчі 10 днів»: на росії Путіна попередили про ризик катастрофи

Президента країни-агресора Володимира Путіна попередили, що окупанти не зможуть утримати нові захоплені території, тому йому рекомендують зробити «жест доброї волі» у найближчі 10 днів. Про це пише Telegram-канал «Генерал СВР», який нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки РФ.

За даними каналу, російському диктатору надали доповідь експертів при Раді Безпеки РФ, згідно з якою, «при збереженні поточних тенденцій, Росія до березня наступного року втратить контроль не лише над «новими територіями» в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України, а й над Кримом».

«Якщо це відбудеться напередодні президентських виборів, на думку авторів доповіді, на Росію очікує період політичної турбулентності з важко прогнозованим результатом», — йдеться у повідомленні.

Карта бойових дій в Україні на 29.03.2023

У зв’язку з цим експерти радять Путіну «поступитися» частиною нових територій та сконцентруватися на утриманні ЛДНР у кордонах до 23 лютого 2022 року і Криму. При цьому даний «жест доброї волі» повинен бути сигналом Заходу про запрошення України за стіл переговорів», — повідомили на каналі.

Рішення Путіну потрібно ухвалювати в терміновому порядку — протягом максимум десяти днів, «інакше буде дуже проблематично уникнути катастрофи».

Генерал СВР пише, що після ознайомлення з доповіддю Путін скликав нараду з керівництвом військового блоку. «На подив президента один з великих керівників військового блоку сказав, що «навіть при такому розкладі ми зможемо повернути Крим через п’ять-сім років», — пишуть на каналі.

Опублікував Андрій

«Це не остання війна»: експерт назвав країну, з якою Україна може вступити у конфлікт в 2025-му

ПВК «Вагнер» під Бахмутом знищено! Окупанти відступають від міста — дані розвідки! Тепер — відхід до кордону?!