in

Сядуть надовго! Скандал в Міноборони: наживались на армії. Гучна облава – поплатяться!

У Житомирі підозрюють двох посадовців та підприємця у розтраті майже одного мільйона гривень під час ремонту приміщення навчального закладу Міністерства оборони. Про це Суспільному розповіла речниця Житомирської обласної прокуратури Тетяна Гоша.

За її словами, у Житомирі викрили схему розтрати бюджетних коштів під час ремонту приміщення навчального закладу, що підпорядковується Міністерству оборони України.

“За даними слідства, до розтрати причетні начальник одного з квартирно-експлуатаційних відділів Збройних сил України, начальник служби цього відділу та приватний підприємець, – розповідає Тетяна Гоша. – У листопаді 2022 року керівник КЕВ уклав з підрядником договір про виконання капітального ремонту приміщення навчального закладу. Відповідно до договору мало бути виконано значний обсяг будівельних робіт – понад 100 видів. Того ж дня замовник та підрядник підписали акти приймання виконаних робіт, які не проводилися. Відповідно до них, ремонт зроблено якісно та у повному обсязі. При цьому офіційні документи були засвідчені підписами начальника служби КЕВ, який фактично перебував у відпустці за кордоном. Через три дні на рахунок приватного підприємця було перераховано з бюджету майже один мільйон гривень”.

Обом посадовцям установи повідомили про підозру у розтраті та пособництві у розтраті чужого майна, а також внесенні неправдивих відомостей та видачі завідомо неправдивих офіційних документів за частиною 5 статті 191, частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України.

“Крім цього, керівнику квартирно-експлуатаційного відділу інкримінують умисне неприпинення злочину підлеглого та невиконання військовою службовою особою своїх посадових обов’язків за частиною 4 статті 426 Кримінального кодексу України. Підряднику повідомили про підозру у пособництві в розтраті чужого майна, підробленні та використанні завідомо підроблених документів за частиною 5 статті 27, частиною 5 статті 191, частинами 1, 3, 5 статті 358 Кримінальнго кодексу України”.

Наразі вирішується питання щодо обрання чоловікам запобіжних заходів та відсторонення їх від посад.

За інформацією Державного бюро розслідувань, мова йде про ремонт першого поверху казарми Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Працівники ДБР вживатимуть необхідні дії для відшкодування завданих державі збитків.

Опублікував Андрій

Вирішальна доба! Тепер зміниться все – контрнаступ вже почався? Термінове звернення ЗСУ! Фронт змінився!

ЦЕ закінчить війну! Екстрені переговори – Кремль вже на колінах: у США злили! Надважливе рішення!