in

Почали працювати вже наші HIMARS з дальністю на 150 км!!! Прийшов твій кінець Росія!!! Україна йде ва-банк!!!

Полковник у відставці, військовий експерт Роман Світан пояснив потужну «бавовну» в окупованому Маріуполі, яка відбувається вже кілька днів поспіль. Причиною вибухів у місті, вважає він, може бути застосування Силами оборони України нових, більш далекобійних боєприпасів для РСЗВ HIMARS.

Про це Світан сказав в ефірі телеканалу «Прямий». Найближча точка, з якої можна бити по ворожих обʼєктах у Маріуполі з HIMARS, знаходиться за 120 кілометрів від міста, а дальність нових снарядів для РСЗВ – до 150 кілометрів.

Це може бути той же HIMARS, 90 кг бойова частина у GLSDB. Швидше за все нам їх поставили, я так думаю…Почали працювати вже наші HIMARS з дальністю на 150 км. Це може бути GLSDB найоптимальніший варіант. Це перші ластівки по тих постачаннях, які обіцяли наші партнери», – вважає експерт.

Крилата бомба

Світан говорить про «крилаті бомби» GLSDB, які здатні вражати цілі на відстані до 150 кілометрів. Проте офіційно їх в Україні ще немає, США лише 3 лютого оголосили про надання Україні чергового пакета військової допомоги, в який увійшли ці боєприпаси.

Зазначимо, що це власний аналіз та припущення експерта, які він зробив згідно до отриманих даних про дальність ураження і характер вибухів у Маріуполі.

Світан додав, що окупанти перетворили Маріуполь на військово-логістичний хаб. Це місто важливе для окупантів через наявність у ньому порту, а також аеродрому та великих підприємств, де вони можуть розташувати свої бази. Через Маріуполь із РФ перекидають живу силу, боєприпаси, тож там є багато роботи для далекобійного озброєння.

Маріуполь на карті бойових дій

Опублікував Андрій

Нарешті!!! Відправити всі кошти для ЗСУ!!! Суд арештував активи та майно Оксани Марченко!!! Ця сума шокує!!!

Читати усім!!! Росія змінила напрям війни!!! Що ж тепер від них очікувати???