in

Нарешті!!! Відправити всі кошти для ЗСУ!!! Суд арештував активи та майно Оксани Марченко!!! Ця сума шокує!!!

За матеріалами Служби безпеки суд арештував майно Оксани Марченко, дружини підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука. Загальна вартість арештованих активів становить понад 5,6 млрд грн.

В СБУ повідомили, що рішення суду стосується:

  • 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній;
  • активів у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах, серед яких — «Терра-Інвест», «Укркапітал» і «Спорт-Тур»;
  • 2 земельних ділянок;
  • 4 житлових будинків у Києві та Криму;
  • 10 автомобілів.

Раніше слідчі повідомили Марченко та очільниці афілійованої кримської фірми про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Наразі за цією ж статтею повідомлено про підозру топменеджеру «Укркапіталу» і «Спорт-Туру».

Злочин, в якому підозрюється Марченко та менеджери причетних компаній, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна. Арешт активів забезпечить можливість їх конфіскації за рішенням суду та убезпечить майно від перереєстрації на інших осіб. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинних схем.

Що відомо про справи проти чоловіка Марченко Віктора Медведчука

Нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» Віктор Медведчук був фігурантом справи про державну зраду, за результатами якої у жовтні 2021 року суд відправив його під домашній арешт. 27 лютого 2022-го стало відомо, що після вторгнення Росії Медведчук втік з-під домашнього арешту.

12 квітня 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука та опублікував його фото в наручниках та у військовій формі. Згодом він запропонував обміняти Медведчука на українців, які опинилися в російському полоні. Пізніше Медведчук звернувся до Володимира Зеленського та Володимира Путіна із проханням обміняти його на захисників Маріуполя та заблокованих у місті цивільних.

21 вересня 2022 року стало відомо, що тривають перемовини щодо обміну полоненими за формулою 1 українець на 4 росіян і, за повідомленнями ЗМІ, до списків на обмін міг потрапити кум президента РФ Володимира Путіна Медведчук. У вересні Медведчука обміняли на 200 українських захисників, які перебували в російському полоні.

10 січня Президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України політиків Андрія Деркача, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Віктора Медведчука.

Опублікував Андрій

Шокуючий астрологічний прогноз закінчення війни!!! За цим всим стоїть не Путін???? Він — маріонетка!!! Це вражаюче!!!

Почали працювати вже наші HIMARS з дальністю на 150 км!!! Прийшов твій кінець Росія!!! Україна йде ва-банк!!!