in

У росіян істерія у соціальних мережах через перемогу України на Євробаченні 2022

Росіянам зараз дуже горить від того, що Україна змогла набрати таку велику кількість голосів та здобути перемогу на пісенному конкурсі.

Спалах гнівних постів почався після виступу українського гурту, тоді лідер колективу Kalush Orchestra привернув увагу всіх телеглядачів проханням про допомогу Маріуполю та людей, які ховаються від російських окупантів на заводі «Азовсталь».

Ось як це коментує російський пропагандист Соловйов, якому днями заборонили відвідувати Італію:

Скріншот слів завести Соловйова від перемоги України

А це пост російської «журналістки», яка вважає заклик про допомогу «витівкою»:

Скріншот висловлювань Юлії Вітязєвої

Ось так виглядають типові заголовки російських ЗМІ про перемогу України:

Скріншот типових пропагандистських ЗМІ у Росії

За правилами конкурсу Євробачення не можна висловлювати та популяризувати політичні заяви, тому за кілька хвилин з’явилося офіційне звернення від організаторів шоу. Вони не вважають висловлювання конкурсантів з України політичними:

Ми розуміємо сильні почуття, коли цими днями йдеться про Україну, і розглядаємо заяви Kalush Orchestra та інших артистів на підтримку українського народу швидше, як гуманітарний жест.

Також не сподобалася перемога України пропутинській телеведучій Тіні Канделакі:

«Так можна наперед дати Україні всі призи, починаючи від «Оскара» Зеленському та закінчуючи перемогами на Олімпійських іграх. У цьому світі можна звести з розуму цілу націю, привчивши її до того, що всі їй винні. Експеримент із BLM був, мабуть, розминкою»

Російські політики також не залишилися осторонь. Так віце-спікер Держдуми Росії Борис Чернишев намагається навести такі безглузді аргументи:

«На Євробаченні перемогла політика, боти та накрутка. І знову голосування глядачів допомогло зробити потрібний результат. Все це очікували та знали заздалегідь. У культурі скасування – це нормально. Погано тільки те, що перемагає не найкращий і талановитий, а дурень, що є символом. Що ж інші виконавці на коліна не встали? Україна – новий BLM.

Окрім цього, російські військові також відреагували на тріумф українського гурту. Мер Маріуполя Петро Андрющенко опублікував фото російських ракет із написами:

«Як ви і просили – на «Азовсталь»», «Допомога Маріуполю». А також додав, що росіяни – не люди. Чи не звірі. Вони просто нелюди. І це реакція масово радісно підтримана населенням недоімперії.

Написи на російських ракетах

А ось таки реагували інші жителі Росії:

Скріншот. Реакція росіян на перемогу України
Скріншот. Реакція росіян на перемогу України
Скріншот. Реакція росіян на перемогу України
Скріншот. Реакція росіян на перемогу України
Скріншот. Реакція росіян на перемогу України
Скріншот. Реакція росіян на перемогу України
Скріншот. Реакція росіян на перемогу України
Скріншот. Реакція росіян на перемогу України

Раніше під критику росіян потрапив Кіркоров, який приїхав на конкурс. Також нагадаємо, що Росію виключили від участі у конкурсі «Євробачення» після вторгнення в Україну.

Більше цікавих новин – на нашому телеграм-каналі.

Опублікував Admin

«Знятий у Бучі, Ірпіні, Гостомелі та Бородянці Переможці»: Євробачення 2022 року Kalush Orchestra презентували відеокліп на пісню «Стефанія»

«Він знав!» — Цибульська опублікувала фото Зеленського у фірмовій панамі Kalush Orchestrа