in

Білоруський актор Сморигін із «Дизель-шоу» склав іспит для здобуття громадянства України

Білоруський актор комедійного жанру Євген Сморигін вирішив стати громадянином України та зробив для цього перший практичний крок. Відповідно до українського законодавства, зірка «Дизель Шоу» склав іспит з володіння державною мовою.

43-річний уродженець столиці Білорусі вже тривалий час живе та працює у Києві, тут створив родину. Не дивно, що після початку повномасштабної війни між РФ та Україною, в якій симпатії його рідної країни явно не на боці України, Євген ухвалив рішення отримати паспорт із тризубом.

Я хочу здобути українське громадянство, бо тут моя сім’я, тут мої діти, тут моя дружина-українка. І тому я вважаю, що я маю бути українцем — поділився міркуваннями Сморигін журналістам каналу ICTV

Євген та Лідія Сморигини виховують трьох дітей

Відповідно до українського законодавства, зірка «Дизель Шоу» склав іспит з володіння державною мовою та розповів про цей досвід глядачам телеканалу:

Ти приходиш до класу в університеті. Маленький клас, комп’ютер, камера перед тобою. Є завдання, які ти виконуєш. Дуже легко було мені. Ну, наприклад, завдання: є фотографія, на ній сім’я на пікніку і ти описуєш, що там відбувається. Все записує камера. Або ще таке завдання: є оповідання, в якому деяких слів не вистачає. І ти пишеш, підставляєш ті слова, які вважаєш за потрібне. Неважко було. На все є 1:00. І для рівня отримання громадянства я здав.

Євген Сморигін: Усі записані раніше сцени російською зараз перекладаємо українською

Гуморист зізнався, що пройти випробування для нього не склало, оскільки він уже тривалий час навчає українців. Знання мови необхідне у його роботі, адже зараз усі записані раніше сцени російською актори студії переозвучують українською. «Це дуже гарна практика. Ти і працюєш, і в цей час навчаєш українську мову» — резюмував Євген.

Більше ексклюзивних новин, цікавих відео та пікантних фотографій зі світу шоу-бізнесу – на нашому TikTok і Telegram-каналі.

Опублікував Admin

«Мені здавалося, що творчість поза політикою» — Козловський знову спробував виправдати виступи у Москві

Філіп Кіркоров на концерті побив глядачку букетом троянд по обличчю