in

Старт переговорів з Путіним?! У Зеленського відповіли – назвали період: ніхто не чекав. Деталі!

Речник президента України Сергій Никифоров порадив орієнтуватися лише на заяви самого Володимира Зеленського у тому, що стосується перспектив перемовин з Росією.

Про це він сказав у коментарі Liga.net.

Никифоров таким чином прокоментував публікацію у Financial Times, де наводять слова заступника керівника ОП Андрія Сибіги про те, що Київ не виключає початку перемовин з Росією тоді, коли ЗСУ вийдуть до адмінмежі з Кримом.

“У цьому питанні слід орієнтуватися на слова президента України та верховного головнокомандувача”, — заявив речник Зеленського.

Як повідомлялося, згідно з англомовним перекладом слів Сибіги у FT, Київ допускає початок переговорів з Росією про Крим, коли українські війська успішно вийдуть до адмінмежі з окупованим півостровом – додавши, що це не означає, що Україна виключає повернення Криму військовим шляхом.

“Якщо ми успішно досягнемо наших стратегічних цілей на полі бою і вийдемо на адмінкордон з Кримом – ми готові почати дипломатичний етап і обговорити це питання. Але це не означає, що ми виключаємо звільнення (Криму. – Ред.) військовим шляхом”, – зазначив Сибіга.

Водночас нещодавно Володимир Зеленський на спільному брифінгу з лідерами Молдови, Словаччини, Словенії і Хорватії сказав, що допускає перемовини про мир з російським керівництвом лише за умови, що РФ добровільно вийде з окупованих територій.

Опублікував Андрій

Масштабний обмін! Тисячі наших воїнів додому – Данілов розкрив деталі: всіх на всіх. Нарешті!

Шок! Одразу після переговорів Макрона в КНР: Сі вразив усіх – дзвінок Зеленському? Відомо все!