in

Шок! Одразу після переговорів Макрона в КНР: Сі вразив усіх – дзвінок Зеленському? Відомо все!

Президент Франції Еммануель Макрон закликав свого китайського колегу Сі Цзіньпіна урезонити Росію та допомогти покласти край вторгненню російської окупаційної армії в Україну.

Макрон звернувся до глави Китаю під час зустрічі на високому рівні у Пекіні. Більше того, Китай відповів на пропозицію французького президента.

Пекін готовий працювати з Францією, щоб “натиснути” на переговори про припинення війни в Україні, заявило французьке дипломатичне джерело після того, як президент Макрон провів переговори зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном, передає телеканал Al Jazeera.

Джерело повідомило: Сі також дав зрозуміти, що готовий зателефонувати Зеленському, а Макрон закликав Китай не постачати нічого, що Росія могла б використати “у своїй війні в Україні”.

Сі також сказав, що політику Китаю щодо України можна охарактеризувати однією пропозицією: “сприяти миру та діалогу”, цитують державні ЗМІ слова Сі, додавши, що головним пріоритетом є заохочення припинення вогню та припинення війни.

Макрон та Сі провели півтори години у двосторонніх переговорах, які представник Єлисейського палацу назвав “відвертими та конструктивними”.

Макрон закликав Сі прямо засудити російську агресію проти України, зазначає Politico.

“Говорити про мир і стабільність — означає говорити про війну, яку Росія веде проти України. Ви зробили кілька важливих зауважень. Це війна, до якої залучені всі ми, бо член Ради Безпеки вирішив порушити Статут ООН. Ми не можемо цього ухвалити”, – Сказав Макрон.

Опублікував Андрій

Старт переговорів з Путіним?! У Зеленського відповіли – назвали період: ніхто не чекав. Деталі!

“Задолбали эти военные”! Вже геть подуріли – гучний скандал: накинувся на військового! Такого ще не було!