in

Про це знають 5 людей! Дата контрнаступу: про це мовчали ВСІ – наказ Залужного, ПОЧАЛОСЬ!

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що інформацією про те, де і коли розпочнеться контрнаступ ЗСУ, володіють не більше ніж 5 людей на планеті.

На питання, чи є заяви, зокрема про дату початку контрнаступу, частиною стратегії України, Данілов відповів наступним чином:

“Я можу сказати, що на сьогодні людей, які володіють інформацією, де, коли, в який спосіб будуть розпочинатися ті чи інші дії на території нашої планети, знаходиться в дуже обмеженій кількості. Не більше 3-5 людей…  І коли люди роблять ті чи інші заяви, то майте на увазі, що це не зовсім може відповідати дійсності. Коли почнуться ті чи інші військові дії, ті чи інші військові операції – це інформація для дуже обмеженого кола осіб”.

Він додав, що українці помітять, коли “все почнеться”. Однак, за його словами, “де, коли та в який час” – питання абсолютно закриті.

Валерій Залужний, як справжній досвічений полководець проведе чергову унікальну операцію.

Нещодавно він провів розмову з партнерами по НАТО

А головна тема переговорів Залужного  — це майбутній весняний контрнаступ української армії.

Про нього як в Україні, так і на Заході говорять уже кілька місяців. У цьому сенсі Бахмут важливий не тільки як стримувальний фактор: у цьому районі створюються сприятливі обставини для удару ЗСУ. У той час як у Бахмуті точаться бої, Україна формує резерви й отримує західну техніку.

Контрнаступ Збройних сил України залежить від чотирьох важливих складових. Коли всі вони зійдуться, розпочнеться операція зі звільнення тимчасово окупованих українських територій. Про це розповів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі 24 каналу.

За його словами, російські окупанти думали, що їхня так звана “СВО” триватиме всього кілька днів. Загарбники не очікували великого спротиву і сподівалися зробити все за “кримським сценарієм”.

Подоляк підкреслив, що насправді можливі лише два варіанти подальшого розвитку війни. Або Україна виграє і поверне всі території, або програє – і тоді загарбники знищать увесь український народ. За його словами, навіть якщо все закінчиться за прикладом 2014 року з постійною та умовно сталою лінією розмежування, то в середньостроковій перспективі Україна зникне як держава.

Тому, як зауважив радник глави Офісу президента, Україна має лише один варіант – вибити окупантів з усієї своєї території в межах контрнаступу.

Подоляк наголосив, що є чотири важливі складові контрнаступу. Коли усе зійдеться в один “пазл”, тоді ця операція розпочнеться.

Перша складова – триває накопичення зброї та відповідної техніки для контрнаступу.

Друга – українські військові інтенсивно тренуються та проходять злагодження для участі у цій операції.

Третя – Генеральний штаб продовжує планування майбутнього контрнаступу з урахуванням усіх можливих факторів.

Четверта – інформаційна складова, яка впливає на психологічний стан ворога.

“Ці чотири складові поступово модеруються. Думаю, що ми вийдемо на певні дати, коли будуть вирішені певні питання”, – зауважив Подоляк.

Сили оборони України виснажують ворога та готуються завдати удару у відповідь, але поки невідомо, як, де і коли почнеться контрнаступ, пише CNN. Експерти зійшлися на думці, що це буде вирішальна сторінка війни, і спробували передбачити, які сценарії моделюють в українському Генштабі та у штабах західних союзників.

«Витримайте штурм, виснажіть ворога, а потім завдайте удару у відповідь. Такою була мантра українських військових протягом кількох місяців, яку повторюють високопоставлені чиновники США та НАТО. Задум зрозумілий, але чи можна його виконати?» — йдеться у статті на сайті CNN під заголовком Україна готується завдати удару у відповідь Росії. Час буде ключовим.

Минулого місяця американські та українські офіцери провели «настільне» моделювання. Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі сказав: «Українці пересувають фішки на картах, щоб визначити, який найкращий курс дій, вони визначають переваги та недоліки й ризики, що з цим пов’язані».

Опублікував Андрій

Останній бій для РФ! Прямо на Донбасі: двухсотих не злічити – ЗСУ перемололи всіх, Кремль у відчаї – це КІНЕЦЬ!

Це сталось щойно! ЗСУ перейшли в наступ – флангові удари: назвали міста. Переможемо!