in

«Китай виступає за мир і діалог!» — після перегорів з кремлівським диктатором Сі Цзіньпін заявив про свою сторону

Прикриваючись «цілями та принципами статуту ООН», Китай виступає за поновлення переговорів між Україною та Росією. При цьому Пекін не приховує свого прагнення зберегти й розвивати китайсько-російські відносини.

Про це голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін заявив на брифінгу після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним. За його словами, Китай дотримується «об’єктивної позиції» і «виступає за мир».

«Китай виступає за мир і діалог у питанні врегулювання конфлікту в Україні. При врегулюванні «українського питання» Пекін керується цілями та принципами статуту ООН, дотримується об’єктивної позиції і виступає за поновлення переговорів», – заявив Сі Цзіньпін.

Після цього він зазначив, що сподівається на продовження сприятливих контактів із Володимиром Путіним на благо розвитку китайсько-російських відносин.

«Китайсько-російські зв’язки вийшли за межі двосторонніх відносин, мають велике значення для світопорядку. Китай і Росія як постійні члени Ради Безпеки ООН і надалі відстоюватимуть основоположні норми міжнародних відносин», – заявив очільник Китаю.

Опублікував Андрій

Молдова неочіковано відновила споживання російського газу. Що стало причиною прийняття такого рішення

Вночі ворог атакував Україну ударними дронами Shahed. Що відомо?