in

Скільки у вас їх ще є??? Окупанти атакували Україну новими авіаційними бомбами!!!

Авіаційні керовані бомби, які баражують, застосовані окупантами в Україні, можуть залітати на десятки кілометрів і завдавати руйнувань значно більших, аніж ракети.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Вони (окупанти, — ред.) запускають ракети дистанційно, як вони це роблять від весни минулого року, а можуть застосовувати кориговані авіаційні бомби. Ракетне озброєння теж не безмежне у ворога. Тому плануючі бомби, кориговані авіаційні бомби, які мають крила можуть залітати на десятки кілометрів.. І ймовірно, цей винищувач-бомбардувальник Су-34 і був збитий, який атакував Україну саме такими бомбами», — пояснив спікер.

Говорячи про сучасні винищувачі F-16, Ігнат пояснив, що Україні вони потрібні, щоб цій загрозі протистояти, щоб захистити наші міста та села. За його словами, бомби такого типу можуть завдавати руйнувань, значно більших, аніж ракети.

«Тому і далекобійне зенітне озброєння з дальністю до 150 км, такі як Patriot та SAMP-T, можуть забезпечити. Але його треба доволі багато мати. Але ж літаки більш мобільні, можуть реагувати, можуть вилітати на перехоплення тих самих бомбардувальників і ракетами понад 150 кілометрів відганяти принаймні ті літаки і не давати їм можливість скидати ці бомби. Саме для цього нам потрібні сучасні винищувачі, бо наші радянські літаки зробити цього не можуть», — додав Ігнат.

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат Юрій Ігнат пояснював, що Україні вкрай потрібні винищувачі F-16. Літак універсальний та багатоцільовий, а тому може бути частиною протиповітряної оборони. Крім того, винищувач може завдавати ракетобомбових ударів на великій відстані.

Нагадаємо, бомбардувальники військово-космічних сил РФ вперше використали проти України керовані бомби, які баражують, УПАБ-1500В вагою 1500 кг. Цими бомбами окупанти атакували Чернігівську область. До слова, вказані боєприпаси призначені для ураження високозахищених об’єктів на дальності до 40 км.

Як повідомлялося, що ЗСУ вперше знищили рідкісну російську систему дистанційного мінування «Земледелие».

Опублікував Андрій

ЗСУ молодці!!! Відбили наступ окупантів у п’ятьох напрямках!!!

Олаф Шольц назвав ім’я того, хто може припинити вбовство українців!!!