in

Всім увага!!! Франція, США, Канада закликали своїх громадян негайно залишити території Білорусі та РФ!!!

У МЗС західних країн вважають, що, перебуваючи на території Росії і Білорусі, можна наразити себе на небезпеку затримань і примусову мобілізацію.

Міністерство закордонних справ Франції закликало своїх громадян негайно залишити територію Білорусі через війну РФ проти України. Відповідне повідомлення французькі дипломати оприлюднили на сайті відомства в понеділок, 13 лютого.

Франція закликає залишити Білорусь

«В умовах збройного наступу Росії на Україну та закриття білоруського повітряного простору будь-які поїздки в Білорусь формально не схвалюються», — йдеться в повідомленні МЗС Франції.

Офіційний Париж закликав негайно залишити республіку автотранспортом через кордон із Литвою, Польщею чи Латвією.

Канада закликає залишити Білорусь
Схоже звернення випустило й МЗС Канади.

«Уникайте будь-яких поїздок у Білорусь через ризик довільного застосування місцевих законів і збройного конфлікту між Росією та Україною», — йдеться в повідомленні.

Канадські дипломати заявили, що громадяни мають виїхати з Білорусі комерційним шляхом.

США закликає залишити РФ
Цього ж дня Державний департамент США акцентував увагу американців на тому, що в’їжджати в РФ небезпечно через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, ризик затримання російськими державними службами, мобілізацію, перешкоджання виїзду й довільне застосування закону на території держави-агресора.

«Дотримуйтеся підвищеної обережності через ризик неправомірних затримань», — заявили в зовнішньополітичному відомстві США.

Крім того, російське пропагандистське ЗМІ RT у понеділок повідомляло, що Бразилія та Німеччина закликали залишити територію Білорусі через війну в Україні, проте пізніше відповідний пост у «Телеграм»-каналі було видалено, пише Lenta. На сайтах МЗС двох країн нічого про рекомендацію виїхати за межі республіки не йдеться.

Нагадаємо, у вересні минулого року Посольство США в Москві також рекомендувало своїм громадянам негайно виїхати за межі Російської Федерації.

На початку лютого командувач угрупуванням сил оборони Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що Збройні сили РФ поки що не мають ударних угруповань на території Білорусі, щоб найближчим часом провести наступ із півночі.

Опублікував Андрій

Нарешті!!! Прозрівають!!! Путін лютує!!! Мобілізовані росіяни влаштували неочікуване під час наступу!!!

Лік йде на хвилини!!! Лукашенко заявив про своє рішення щодо вступу у війну з Україною!!!