in

Ряд країн можуть скористатися моментом і відібрати в РФ свої території

Протягом своєї історії РФ зуміла приєднати території багатьох країн-сусідів, скориставшись своєю тимчасовою перевагою у силі. Проте за все колись доводиться відповідати.

На думку багатьох фахівців у питаннях геополітики, цей момент настав. І відкрив цей «скриньку Пандори» президент РФ — власними руками, 24 лютого. Надмірно самовпевнений у двох своїх історичних союзниках — армії та флоті, Путін думав, що лише йому судилося вирішувати питання щодо встановлення державних кордонів. Проте масові втрати згаданих «союзників» у маленькій (порівняно з розмірами РФ) та гордій Україні різко поставили під сумнів уявлення про непереможність військ Росії.

Першою відчула можливість скористатися моментом Японія, яка терпляче чекала на свій шанс з 1945 року. Південна частина Курильських островів — територія, яка стала предметом суперечки між СРСР та Японією після закінчення Другої світової. І саме зараз влада Країни Вранішнього Сонця вирішила порушити це питання на найвищому рівні.

На думку влади Японії, настав час переглянути питання про Курильські острови.

Вирішив скористатися своєю можливістю і Азербайджан, чітко вказавши Росії на неприйнятність використання терміна «Нагірний Карабах», натомість вимагаючи визнати ці землі «невід’ємною частиною Азербайджану». Саме Нагірний Карабах та постійна напруга з Азербайджаном – причина, чому Вірменія завжди тримала бік Росії, утримувала у себе російську військову базу.

Влада Азербайджану вимагає не вживати виразу «Нагірний Карабах»

Ще один історично спірний регіон Росії — Калінінградська область. Давня частина Пруссії, пізніше польський Крулевець, потім німецький Кенінсберг. З 1945 року це радянський, а тепер російський Калінінград. Але чи надовго? Стратегічної важливості для РФ надає унікальність розташування області у Європі та її вихід до моря. Проте абсолютна відірваність області з решти Росії — безсумнівно її вразливість.

Польський генерал: Калінінградська область — частина Польщі

Як грім серед ясного неба прозвучала заява польського генерала Вальдемара Скшипчака про Калінінградську область: «Тепер слід було б заявити на неї права, як було раніше з відвойованими територіями. Цей район Калінінграда, на мій погляд, є територією Польщі. Ми маємо право висловлювати претензії на території, яку окупувала Росія».

Адже є ще молдавське Придністров’я, грузинська Абхазія та інші гарячі точки на карті навколо кордонів РФ… З усього видно — наближається серйозний перекрій політичної карти Євразії.

Більше цікавих новин – на нашому телеграм-каналі

Опублікував Admin

Майору присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка»

Цей крок для рашистів буде останній, хто міг би подумати що радіація буде на стороні України