in

Про це мовчить Генштаб! Ситуація патова – термінове звернення ЗСУ: тривожні новини! Доля міста, деталі!

Ворог концентрує максимум зусиль для захоплення Бахмута.

Попри те, що російські окупанти продовжують просуватися у Бахмуті, їм не вдається досягти стратегічного успіху у місті.

Про це заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий у коментарі агентству Reuters.

Він каже, що ситуація у місті на сьогодні залишається вкрай важкою. Окупаційні війська продовжують концентрувати сили на захопленні Бахмута, утім, Україна контролює ситуацію у місті.

“Обстановка складна, противник концентрує максимум зусиль для захоплення Бахмута. Однак зазнає серйозних втрат і не досягає стратегічного успіху”, — наголосив Череватий.

Ситуація на Східному фронті важка, але контрольована Збройними силами України: російська військова машина втрачає свій потенціал.

Про це сказав директор із розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

Він зазначив, що російські окупанти зараз плодять величезну кількість фейків про свої успіхи на фронті, підтасовують факти, щоб посіяти паніку серед мирних жителів.

“Ну, що стосується самої ситуації загалом на Східному напрямку, вона залишається досить важка, але контрольована. І потрібно сказати, що, попри всі ті спроби якось зрушити з місця, досягти якихось рубежів або, припустімо, досягти того, що раніше ставилося, наприклад, вихід на кордони Донецької та Луганської областей до певних періодів… Але, як ми бачимо, цього не відбувається, і російська військова машина втрачає той потенціал й поступово стирається об укріплення захисників України. І, звичайно ж, зараз військовим керівництвом України робиться все для того, щоб значно зменшити потенціал підрозділів противника”, — сказав Рябих.

За його інформацією, у районі Бахмута ПВК “Вагнер” зазнає величезних втрат, і тому російське керівництво вдавалося до різних дій для того, щоб посилитися на цьому напрямку.

“Судячи з аналізу тих підрозділів, які підтягнуті до Бахмута, противник намагається використати найбільш боєздатні частини та підрозділи для того, щоб досягти своїх поставлених цілей. Звісно, що в цих умовах у кожної зі сторін свої цілі. Але те, що Бахмут виконує стратегічне завдання відтягування найкращих сил противника в цьому районі й недопущення розвитку наступу на інших напрямках, і, відповідно, знищення потенціалу противника, то зараз ми й бачимо, що над цим завданням працюють захисники України”, — сказав Рябих.

А водночас під Бахмутом Донецької області у ПВК “Вагнер” вичерпалися резерви, Росія долучає підрозділи повітряно-десантних військ. У місті тривають запеклі бої. Про це сьогодні, 6 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав засновник Благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника ГШ ЗСУ (2006-2010 рр.) Ігор Романенко.

“Якщо говорити про Бахмут, то насамперед тут мається на увазі, звичайно, оборона. Оскільки резерви противника, зокрема “вагнерівці”, вичерпалися, були введені в дію з боку ворога підрозділи повітряно-десантних військ. І таким чином, створюючи перевагу в кількості особового складу, вони намагаються просуватися зі сходу міста. Була форсована річка Бахмутка. І зараз відбуваються бої в центрі міста, вздовж залізниці”, — зазначив Романенко.

За його словами, росіяни на Бахмутському напрямку використовують термобаричні системи.

“За останню добу противником були використані термобаричні системи ТОС-1. Крім того, додаткові сили РФ були застосовані для просування на півночі, тобто північніше від Хромового на два кілометри, а також Оріхово-Василівки”, — сказав військовий експерт.

Незважаючи на важку ситуацію, поки що шляхи логістичного забезпечення підрозділів і частин Сил оборони України в самому місті зберігаються, доповнив Романенко.

В українських сил, каже він, залишається завдання змусити противника перейти до оборони.

Опублікував Андрій

2 хвилини тому! Після переговорів з РФ – жахаюча заява Туреччини: українці в шоці! Що відбувається?

Не допустити! Прямо в очі Зеленському – Залужний відповів: зрадник в Генштабі? Злили все!