in

Кінець бойових дій? Відбувається немислиме – світ в дикому шоці: ганебна капітуляція Кремля! Переможемо!

Нещодавно країна-агресорка Росія оголосила про розташування своєї ядерної зброї на території Білорусі. Так вона порушила міжнародні домовленості про нерозповсюдження ядерної зброї.

Якщо домовленості порушено, то цілком законно тепер іншим неядерним країнам отримати ядерну зброю також. Про це в інтервʼю розповів правозахисник, російський опозиційний діяч, блогер Марк Фейгін.

Він вважає, що якщо на території України опиниться ядерна зброя, війна практично одразу закінчиться. Однак союзники не можуть цього допустити, адже намагаються дотримуватися міжнародних угод про нерозповсюдження ядерної зброї.

Зауважимо, що Будапештський меморандум, який підписала Україна і відмовилася від ядерної зброї, зараз порушений Росією та Білоруссю. Фейгін вважає, що питання зміни Конституції і отримання Україною ядерної зброї лежить нині в площині політичної волі держави.

А якщо буде загроза самому існуванню України, на мій погляд, я не бачу ніяких проблем будь-якими способами отримати ядерні боєголовки, – додав мовець.

Він переконаний, що так війна закінчиться у два етапи. Спочатку буде знята ядерна загроза щодо України, згодом затихатимуть наступальні дії. А потім почнеться довгий процес, в якому Москва намагатиметься щось залишити за собою.

Зараз Росія сама створила таку ситуацію, що всі без’ядерні держави захочуть отримати ядерну зброю. Йдеться про Іран, Японію, Корею, країни, що мають загрози власній безпеці на Близькому Сході.

Фейгін вважає, що другим сценарієм швидкого закінчення війни може стати прийняття України до НАТО. Однак Єнс Столтенберг посилається на те, що цього не можуть зробити під час війни, але можуть одразу після. Там вважають, що вхід України до НАТО – це втягування НАТО у війну.

Може бути, що ситуація підійде до того, що це буде єдиним способом для зупинення війни, – додав мовець.

Нещодавно російський диктатор Володимир Путін заявив про свої плани розмістити ядерну зброю на території Білорусі. На тлі цих погроз білоруський політичний і громадський діяч, координатор громадянської кампанії “Європейська Білорусь” Андрій Санніков в інтерв’ю Главреду розповів, чи може вся ця ситуація з погрозами країни-агресорки Росії в майбутньому поставити питання про повернення Україні та Білорусі ядерного статусу.

“Я, чесно кажучи, не бачу потреби (у відновленні ядерного статусу – ред.). Тому що я б ставив питання про реформування ООН для того, щоб позбавити Росії права вето. З цією зброєю у нас буде багато проблем, це дорога іграшка. Давайте відновимо Україну після війни, Білорусь після диктатури і тоді можна буде подумати. Тому що сьогодні багато високоточної зброї. І потім, якщо Росії буде завдано поразки (як ми всі сподіваємося), виникне інша ситуація в світі – якщо ми будемо рухатися в бік НАТО, то рішення будуть прийматися вже в рамках НАТО”, – розповів Санніков.

Білоруський політичний діяч підкреслив, що Путін завжди апелює до того, що у США є тактична ядерна зброя (і вона дійсно є у чотирьох країн – Бельгії, Нідерландів, Німеччини, Італії), але вони не ведуть агресивної війни.

“Путін і Лукашенко звикли брехати, але це свідома брехня для свого населення – мовляв, ми нічого не порушуємо і робимо все, як вони. Але ви ведете війну, хоча зобов’язалися поважати територіальну цілісність України бездоганно. Саме в Будапештському меморандумі ви розписали всі свої зобов’язання”, – зазначив він.

Санніков підкреслив, що сьогодні немає кращої організації із захисту безпеки держав, ніж НАТО. Він нагадав, що після повномасштабного російського вторгнення в Україну НАТО згуртувалося.

“Не було періоду тривалих дискусій, що дуже люблять політики, детальних обговорень – просто прийняли рішення дуже швидко. У цьому ще більша заслуга генсека НАТО Столтенберга – він видатний державний діяч і дуже добре, що він був біля керма НАТО. Так що всі свої питання будемо вирішувати в НАТО. Я на це сподіваюся”, – сказав він.

Як підсумував білоруський політичний діяч, наразі простіше вступити в НАТО, ніж вести переговори про ядерний статус.

“Ядерна парасолька над НАТО є, і її буде достатньо. А ми будемо творити”, – додав Санніков.

Опублікував Андрій

Вже не приховати! Таємна угода США і Польщі – чого чекати українцям? Не чекав ніхто, деталі!

Просто зараз! Окупанти ВТІКАЮТЬ: місто порожнє-офіційно, колонами на Крим! ЗСУ добили, Південь наш?