in

БАХМУТ 2.0! Там коїться страшне: окопи в тілах – ЗСУ відкрили плацдарм, переріжуть все!

Останнім часом експерти наголошують, що Авдіївка може стати другим Бахмутом, адже окупанти концентрують там значну кількість живої сили та військової техніки. Завдяки цьому українській армії вдається на цій ділянці фронту перемелювати ворожі сили.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що Авдіївка – це феномен оборони з боку України, тому що вона є фактично передмістям Донецьку.  За його словами, те що Авдіївка тримається понад рік дуже важких боїв, це величезне досягнення наших сил оборони. Активно застосовують авіацію

Він зазначив, що ворог не зумів за допомогою лобових атак взяти місто і зараз намагається обходити його з флангів.

Таку ж саму тактику окупанти застосовували на Бахмутському напрямку. Біля Авдіївки всі ці атаки відбиваються нашими силами. Вірю, що так буде в надалі,– наголосив експерт.

Він відзначив, що російські війська активно застосовують авіацію і просто знищують Авдіївку.

Вся лінія фронту ризикована з точки зору використання авіації, тому засоби ППО перебувають далі у тилу. Їх бережуть для того, що ворог менше виявляв. І більше покладаються на мобільні групи, ПЗРК та інші засоби ураження, – підкреслив Мусієнко.

За його словами підвищилась інтенсивність польотів російської авіації. Крім того, ворожі літаки почувають себе безпечніше, тому що за лінію фронту вони не вилітають і іноді встигають повернутися.

Водночас він зауважив, що час від часу з’являються повідомлення про збиті російські літаки – Су-24, Су-25 і навіть більш сучасні – Су-34.

“Але російські війська ще мають потенціал для того, щоб завдавати такі удари, і вони продовжують це робити з великими ризиками”, – зазначив аналітик.

Опублікував Андрій

Ситуація на межі! Прямо з Бахмуту: офіційно – у Залужного доповіли, доля ЗСУ! Атака смертників!

НАТО аплодує! Коридору НЕ БУДЕ – ЗСУ перерізають: котел в Криму! Бойові дії вже там? Переворот на фронті!