in

«Ми зміцнюємо безпеку Польщі» — Заступник глави Міністерства закордонних справ Польщі заявив, що Варшава не передаватиме Києву винищувачі

Заступник глави Міністерства закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що Варшава не передаватиме Києву всі винищувачі МіГ-29, які є на озброєнні держави.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», він сказав у ефірі радіостанції RMF 24.

За даними польських ЗМІ, загалом Польща має на озброєнні 40 МіГ-29, але військово-повітряні сили країни використовують тільки 29 одиниць. Решту літаків роками не ремонтували і не модернізували.

За словами Яблонського, про передачу всіх літаків не йдеться. «Ні, я не думаю, що ми віддамо всі винищувачі МіГ-29 Україні», – сказав він у ранковому ефірі в понеділок.

Заступник міністра закордонних справ Польщі уточнив, що перекидати літаки будуть послідовно. «По-перше, щоб ці поставки були ефективними… Водночас ми зміцнюємо безпеку Польщі», — доповнив він.

Президент Польщі Анджей Дуда 16 березня анонсував передачу Україні чотирьох МіГ-29 найближчими днями.

При цьому Варшава офіційно не повідомила, скільки всього літаків планує передати Києву. Також офіційно не називали терміни.

Опублікував Андрій

«Будуть притягнуті до відповідальності!» — Чоловіків призивного віку повертатимуть в Україну із-за кордону

«Та то ж на канікулах було, ми не знали» — директорка школи дала коментар щодо звірячого згвалтування 14-річної дівчинки