in

«Позапланова евакуація!» — чому ворог розпочав вивозити певну категорію людей з окупованих територій

Проросійська окупаційна адміністрація на тимчасово захоплених противником територіях України готується до екстреної евакуації. Про це повідомила міністриня з питань інтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у своєму телеграм-каналі.

«Ворог на тимчасово окупованих територіях почав підготовку до екстреної евакуації певних категорій працівників окупаційних адміністрацій та членів їхніх сімей», — написала вона.

З яких саме районів України окупанти збираються вивозити свої родини та майно Верещук не уточнила.

Водночас у Центрі національного спротиву повідомили про те, що окупанти розробили план евакуації посадових осіб ворожої адміністрації та їхніх родичів із тимчасово захопленої Василівки (Запорізька область).

За інформацією, якою володіє Центр, окупаційна адміністрація цього міста та члени сімей колаборантів під час наступу ЗСУ мають виїхати до Криму за дві години до відступу російських військових.

Зауважимо, що на Кримському півострові ЗС РФ та місцева окупаційна адміністрація теж почали готувати шляхи до відступу. Зокрема, окупанти формують перелік працівників та їхніх сімей, які підлягають першочерговій евакуації.

Зокрема, план евакуації вже розроблено та затверджено для Красноперекопська.

Опублікував Андрій

«Сама собі не вірю» — показали могилу та місце, де поховали українського воїна «Да Вінчі»

«Економили на військових» — Хто та навіщо продавав неякісну зброю на фронт для ЗСУ за нижчою ціною