in

«Допоможемо отримати компенсацію» — злочинці вимагали кошти у членів сімей загиблих українських військовослужбовців

За даними СБУ, злочинці обіцяли постраждалим сім’ям «сприяння» в отриманні компенсації та погрожували «бюрократичною» перешкодою.

В Одеській області Служба безпеки України викрила злочинне угруповання, яке займалося вимаганням коштів у членів сімей загиблих українських військовослужбовців.

Організатор злочинної схеми та його спільники говорили людям, які втратили близьких на війні, що можуть «сприяти» отриманню одноразової грошової виплати від держави. Натомість шахраї вимагали від постраждалих сімей «винагороду».

Правоохоронцями було задокументовано випадок вимагання 10 тисяч доларів у родичів загиблого українського захисника. Зловмисники стверджували, що за ці гроші нададуть повний пакет документів для оформлення компенсації.

Шахраї посилалися на нібито наявність зв’язків серед співробітників військової частини та намагалися переконати людей у тому, що їм доведеться зіткнутися з «бюрократичними» перешкодами.

Співробітникам СБУ вдалося заарештувати лідера злочинного угруповання під час отримання ним частини грошей від брата загиблого військовослужбовця. Шахраю повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі терміном до 8 років.

Опублікував Андрій

«Економили на військових» — Хто та навіщо продавав неякісну зброю на фронт для ЗСУ за нижчою ціною

Молодша сержантка зі Львова відмовилася виконувати наказ та не поїхала до зони бойових дій