in

«Під пресингом змусили підписати контракт з армією РФ!» — російські матері вимагають від Шойгу демобілізації студентів із ОРДЛО

Росія кинула на війну в Україні всі сили. У тому числі й студентів з «ДНР» та «ЛНР». Тепер матері хлопців збунтувалися та вимагають від міністра оборони держави-терориста Сергія Шойгу повернути синів із фронту.

Про це повідомляє Telеgram-канал ASTRA. Жінки вже понад пів року домагаються повернення додому своїх незаконно мобілізованих дітей. У результаті вони написали колективну скаргу до Міністерства оборони РФ.

Зазначається, що студентів очної форми навчання одразу з кількох населених пунктів окупованих територій спочатку незаконно мобілізували, а згодом вмовили підписати контракти.

При цьому на сьогоднішній день контракти вже давно закінчено, але молодих людей так і не демобілізують.

«Їх ще навесні 2022 року під пресингом змусили підписати контракт з армією РФ. Командири чудово знали, кого вони змушують і давили на те, що після завершення контракту студенти зможуть повернутися до своїх навчальних закладів, а залишаючись мобілізованим під командуванням «ДНР2 – шансов немає», – заявили матері солдатів.

За їхніми словами, окрім обіцянок нічого не відбувається. Ба більше, багато студентів, які незаконно зараз служать у ЗС РФ, навіть не мають російських паспортів.

«Цілком очевидно, що це – правова яма. Але, очевидно, такі студенти для держави – несуттєва проблема і тому вирішувати її не поспішають», – додали жінки.

Так, на бойових позиціях є солдати, яким виповнилося 19-20 років. Їх не відпускають у відпустки через велику кількість дезертирства.

«Звернення подавалися у всі можливі інстанції. Ще в грудні за дорученням Турчака (першого заступника голови Ради Федерації РФ Андрія Турчака – Ред.) було взято інтерв’ю з деякими батьками, чиї діти на даний момент не демобілізовані. Однак наразі складається враження, що на це заплющили очі і після кількох заяв все залишилося, як було», – заявили жінки.

Опублікував Андрій

Терміново усім українцям, які зібрались виїхати за кордон!!! Перевірте свій паспорт!!! Частину документів українців визнали недійсними!!! Що робити???

«Чекав русскій мір!» — в Харкові перед судом постане колаборант, який мріяв про знищення України та чекав приходу Путіна