in

Президент України поділився секретними матеріалами, які приховував цілий рік!!! Де живе Володимир Зеленського від початку повномасштабної війни???

Президент України Володимир Зеленський показав, де живе вже рік із початку російської війни. В Офісі президента є окрема кімната, яка слугує главі держави спальнею.

Своє житло Зеленський показав українському телеведучому Дмитру Комарову, який до річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну представив документальний проєкт «Рік».

У «спальні» президента розташовані ліжко, умивальник, мийка для волосся, стіл, телевізор і гардеробна. Крім того, є два вікна зі світлими фіранками. Зеленський зізнався, що спускався з працівниками ОП у бомбосховище, проте основний час проводив саме там.

«Це мій дім. Я тут живу вже рік», – наголосив президент.

Також він показав сімейне фото з дружиною Оленою Зеленською та дітьми. Знімок стоїть у рамці на його робочому столі. Ще Зеленський зазначив, що вимикає світло заради економії.

Глава держави розповів про перший день вторгнення, як дізнався про це і що робив у перші хвилини війни.

«Війна – це шок. Це – трагедія. Вранці 24 лютого 2022 року я отримав дзвінок, що все почалося. Ми прокинулися з дружиною, з родиною, сином, дочкою… Я точно думав про те, що треба підняти дітей, зібратися всім, сказати дітям, що відбувається, що почалася війна… Вони дорослі й повинні розуміти, що відбувається, тому діятимемо відповідно до воєнного часу… І в принципі поїхав дуже швидко… Я люблю свою сім’ю, але для мене, як для президента, бути тут – це пріоритет. Ну і потім вони приїхали сюди вже, це було за кілька годин», – розповів гарант.

За його словами, у ті хвилини не було часу на романтику та прощання із сім’єю.

«Було небезпечно перебувати там, охорона сказала, що там не можна залишатися, тому вони приїхали сюди… У нас не було романтики, як у кіно, щоб дивитися один на одного і думати, чи побачимось. Я дуже швидко приїхав на Банкову. В коридорах було темно. Кабінет, телефон та люди, яких я маю зібрати. Ось це я пам’ятаю, що я тільки про це думав», – додав український лідер.

Зеленський розповів, що того дня провів 27 телефонних дзвінків із президентами та прем’єрами світу. Главі країни-агресора Володимиру Путіну в ті дні він дзвонити не хотів.

«До того ми передавали сигнал і замовляли дзвінок. Я вважав, що це дуже важливо, щоб він особисто сказав Україні та українцям, що не буде вторгнення. Я просив і через різних партнерів, щоб вони вийшли з контактом на Росію кілька разів. Але вони були не готові. Прямої відмови не було. Але всі лідери говорили, що він не готовий спілкуватися. А зараз я не готовий із ним спілкуватися», – заявив глава держави.

Також Зеленський розповів, що о 6:42 у день вторгнення записав звернення до українців у вигляді селфі. Він уперше з’явився перед камерою у футболці кольору хакі.

«Я пам’ятаю, що було дискомфортно. Внутрішньо в цей момент ми всі вже змінилися. Все змінилося – і життя, і все. І повернутися до того, що було до цього, неможливо. У мене було те, в чому я їздив на фронт», – зазначив президент.

Він показав свою гардеробну, в якій зберігаються здебільшого вбрання кольору хакі та піджак, в якому він повідомив українцям про війну. За його словами, це вбрання він одягне на Перемогу.

Опублікував Андрій

Українці можуть отримати нову допомогу грошових виплат від ООН!!! Заявка не подається онлайн!!! Куди звернутись та з якими документами???

Стовп диму над Білорусі!!! На військовому аеродромі “Мачулищі” пролунало декілька вибухів!!! Горить ворожа техніка