in

Сенсаційна новина!!! На Херсонщині вдалось затримати чотирьох організаторів псевдореферендуму!!!! Вони погрожували катуванням місцевим жителям!!!

На Херсонщині правоохоронці затримали чотирьох організаторів псевдореферендуму, які погрожували катуванням місцевих жителів у разі відмови голосувати на користь рф.
Про це повідомили Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України.

За інформацією правоохоронців, організаторами псевдореферендуму виявилися місцеві жителі, які на початку повномасштабного вторгнення добровільно почали співпрацювати з окупантами й увійшли до лав місцевих окупаційних адміністрацій.

З 23 по 27 вересня 2022 року в супроводі озброєних представників рф вони ходили по домівках місцевих мешканців із бюлетенями та урною, закликаючи їх брати участь у незаконному голосуванні. У разі відмови підозрювані застосовували психологічний тиск і погрожували насильством, а також ув’язненням у російських катівнях, наголошують в СБУ.

У прокуратурі повідомили, що після завершення псевдореферендуму підозрювані передали бюлетені військовим рф та отримали «винагороду» в російських рублях.

Після звільнення правобережної Херсонщини українською армією організатори не виїжджали з міста, намагаючись уникнути покарання. Однак правоохоронці затримали їх за місцем проживання.

Яким може бути покарання?

На підставі зібраних фактів правоохоронці повідомили затриманим про підозру в колабораційній діяльності. Суд відправив їх під варту. Фігурантам може загрожувати позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Фото: СБУ
Суд обрав колаборантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Опублікував Андрій

Валерій Залужний віддав наказ призначити ексгенпрокурора Юрія Луценка на нову посаду!!!

Двоє дітей залишилось без матері!!! Хто за це відповість??? Тривають суди за лікарську безхалатність!!! Лікарі, чому не надали вчасно допомогу????? Як так, що перший прийшов на допомогу інтерн??!