in

Правління Кремля «розвело» своїх військових і це грозить їм великою катастрофою!!! Росіяни масово виступають проти Путіна!!!

Кремль, як і раніше, не виконує колишніх фінансових обіцянок щодо «добровольців», яких відправляє на війну проти України. Ймовірно, ця невдача вплине на здатність Росії формувати добровольчі сили в довгостроковій перспективі, оскільки вона прагне професіоналізувати й розширити армію.

Нині відомі російські блогери повідомляють, що військове командування не виплачує обіцяну фінансову компенсацію комбатантам у багатьох підрозділах, і вказують, що проблема особливо зачіпає елементи резерву російської бойової армії (БАРС). Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Аналітики нагадали, що міністерство оборони РФ прагнуло створити БАРС як активний резерв військ, набираючи до їхніх лав добровольців-резервістів для трирічної служби за контрактом. Це відбувалося з осені 2021 року та пропонувало бійцям невелику фінансову компенсацію у розмірі від 4000-9000 рублів (приблизно $54-122) на місяць із іншими перевагами. Але така ініціатива провалилася майже одразу.

Сьогодні пропагандисти визнають, що російська бюрократія не дозволяє добровольцям, які приєдналися до ЗС РФ навесні-літа 2022 року, отримати документи, що підтверджують їхню участь у бойових діях, необхідні для отримання обіцяних виплат. Один із блогерів зазначив, що російські чиновники мають вирішити це найближчим часом, інакше буде «вибух» невдоволення.

Інший додав, мовляв, російський генштаб «має бути покараний за жорстоке поводження з персоналом БАРС», оскільки чинний резерв був саме його ініціативою. Пропагандисти також вказали, що російські «мобіки», які воювали на лінії Святове – Кремінна наприкінці вересня 2022-го, не отримують компенсацію за поранення, а чиновники у військкоматах РФ «неукомплектовані й не здатні вирішувати ці питання».

«Незацікавленість Кремля в оплаті добровольчих формувань може позбавити росіян будь-якого стимулу підписувати контракти з міноборони РФ під час або після війни через недовіру до того, що обіцяні фінансові стимули матеріалізуються», – припускають в ISW.

Раніше аналітики зазначали, що російське оборонне відомство, ймовірно, не досягло своїх цілей щодо набору «добровольців» влітку 2022 року через широко поширену приховану недовіру до військових виконувати свої обіцянки на тлі кровопролитної війни. Також прогнозувалося, що військове керівництво країни-агресора ще більше підірве свою репутацію, не сплачуючи і не визнаючи «добровольців».

На думку аналітиків, поширена недовіра до міноборони РФ може все більше підривати бажання росіян вступати на службу за контрактом і посилювати залежність російських збройних сил від методів примусової мобілізації та вербування. Інтеграція окремих нерегулярних формувань, таких як «Л/ДНР», також може ще більше відштовхнути нерегулярні добровольчі формування, як і конфлікти, що тривають між нерегулярними формуваннями окупантів через нерівне ставлення з боку військового командування.

Експерти вже вказували, що Кремль виснажить державні бюджети Росії на федеральному рівні та на рівні суб’єктів федерації, якщо він виконає обіцяні платежі та довгострокові зобов’язання щодо виплати допомоги.

«Нездатність Кремля створити та належним чином підтримувати формування БАРС також вказує на те, що він навряд чи створить ефективні добровольчі резерви – ні у військовий, ні у мирний час», – підсумували в ISW.

Опублікував Андрій

З березня пенсіонерів чекає доплата пенсій!!! Стало відомо розмір суми, яку виплатять кожному українцеві!!!

І ця особа ще носить звання «Герой України»??!!! Шок!!! Як таке могло статися??!!!