in

Найгарячіша битва за Київ!!! Масштабний наступ!!! До яких кордонів!!! Всім приготуватись!!!

Командувач оборони Києва пригадав, що найгарячіший епізод був буквально на четвертий або п’ятий день повномасштабної агресії РФ.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ та оборони Києва генерал-полковник Олександр Сирський поділився своїми спогадами про битву за столицю, що тривала в період від 24 лютого до 2 квітня 2022 року.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Сирський запевнив, що Україні вдалося досягти всіх цілей у битві за Київ, які вона собі поставила.

“Вже у квітні не залишилось жодного ворожого солдата на території Києва, Київщини та інших областей, за які було відповідальне наше угруповання”, – зауважив генерал-полковник.

Він розповів про найгарячіший епізод на початку битви за столицю, коли ситуація ставала критичною і ворог міг прорватися просто до самого Києва.

“Це був буквально четвертий або п’ятий день повномасштабної агресії. Момент, коли противник захопив плацдарм у районі Мощуна. Там дуже небезпечна ділянка. Найменша відстань безпосередньо до Києва, що забезпечувало прохід аж до площі Шевченка та вхід у місто. Ситуація дійсно ставала критичною. Були вжиті всі заходи, ми майже добу працювали на командно-спостережному пункті батальйону. Були висунуті всі резерви, які ми мали на той час”, – описав ситуацію Сирський.

Він додав, що ціною неймовірних зусиль ситуація була переламана на користь України і російські окупанти не змогли зробити запланований прорив.

Командувач оборони Києва пригадав оцінки американських фахівців високого рівня, які вважали, що українські захисники не зможуть тримати оборону столиці більше ніж три-чотири доби.

“Коли ситуація кардинально змінилася на нашу користь, вони багато що зрозуміли про Україну та український народ”, – додав Сирський.

Опублікував Admin

Війська НАТО напоготові до війни з Росією!!! Лише одне слово Байдена!!! Вже на кордоні!!! Україна йде до перемоги!!!

Ганьба!!! Гола росіянка на борту літака влаштувала істерику та покусала провідника!!! ВІДЕО