in

Чи має право роботодавець видавати повістку працівнику? Що йому за це грозить?

Роботодавець не лише має право видати повістку, а ще й зобов’язаний проконтролювати, що працівник своєчасно прибуде до військкомату.

Керівники підприємств в Україні мають право надати повістку працівникові. До того ж на роботодавця покладається контроль за своєчасним прибуттям військовозобов’язаного до місця, визначеного повісткою. Щоправда, порядок такого контролю не визначений.

Якщо роботодавець отримує розпорядження від військкомату (територіального центру комплектування та соціальної підтримки) щодо оповіщення військовозобов’язаного про виклик, він зобов’язаний видати наказ про таке оповіщення та під підпис довести його до відома визначених осіб. А також вручити повістку про явку за викликом до військкомату.
За порушення зобов’язань роботодавці несуть адміністративну відповідальність, що визначена статтею 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В разі порушення під час особливого періоду, зокрема воєнного стану, передбачений штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5 100–8 500 гривень). Рішення про накладання штрафу ухвалює керівник військкомату.

Опублікував Андрій

Байден лютує!!! Вони переплюнули Америку! За Україну заступилась могутня країна! Цього ніхто не очікував!

Це шок! Стало відомо, коли закінчиться навчання російських військових в Білоруссі