in

Набагато швидше, ніж дехто думає! Залужний назвав термін звільнення усіх окупованих територій! Перемога близько!

Закінчується 2022-й рік, і всі ми покладаємо новін надії на рік прийдешній.

Водночас усіх цікавить, що допоможе ЗСУ звільнити всі території у 2023 році.

Передумовою остаточної перемоги над Росією вже в 2023 році, про реальність чого заявляє низка експертів і президент України, стане нарощування військово-технічної допомоги нам з боку НАТО. На це були спрямовані нещодавні розширені інтерв’ю президента Володимира Зеленського та головкому ЗСУ Валерія Залужного британському The Economist.

Про це пише військовий експерт Дмитро Снєгірьов.

І не випадково вони постали перед візитом Зеленського до США. Основою акцент там робився на те, що без допомоги партнерів, країн демократичного табору – фінансового, військово-технічного – Україна зіткнеться з певними труднощами. І Залужний, і Зеленський наголошували: у нас є кому воювати, але – дайте чим. І якщо ми отримаємо чимось – точно переможемо.

Набагато швидше, ніж думають деякі. Відповідно, розширений характер військово-технічної допомоги, насамперед, передача ЗСУ наступальних, а не лише оборонних видів озброєння дозволить Україні матеріалізувати оперативну та тактичну перевагу, які склалися до кінця 2022 року.

І проводити успішні операції щодо подальшої деокупації нашої території. Безумовно, нам потрібні й кошти ППО та ПРО, які зведуть до мінімуму ракетний терор з боку РФ (як можливий фактор військово-політичного тиску та примусу до підписання т.зв. «мирних угод» на російських умовах) та захистять енергосистему та економіку України від негативних впливів. Останній пакет військово-технічної допомоги США Україні кардинально відрізняється від попередніх не лише появою в ньому батареї ЗРК MIM-104 Patriot, а й тим, що нам масово передають засоби ураження.

Йдеться про високоточні снаряди 155-мм, боєприпаси до РСЗВ «Град» і HIMARS, 125-мм танкові снаряди, мінометні боєприпаси, 122-мм артилерійські снаряди.Про те, у чому ми відчували гострий дефіцит. Це фактично наступальні види озброєнь. Якщо партнери продовжать так само і нам нарешті дадуть танки і літаки, то ЗСУ реалізують плани Генштабу з деокупації. І заява Залужного, що ГШ готує російським загарбникам кілька неприємних сюрпризів, втілиться в життя.

Тим часом, Генштаб у своєму зведенні повідомляє, що лікарні Луганської області переповнені пораненими російськими військовослужбовцями. В районі міста Донецьк було поранено та знищено до 10 озброєних окупантів. Крім того, знищено 2 одиниці військової техніки, а ще 3 – пошкоджено.

Наша авіація завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів. Також, протягом цієї доби, збито ворожий розвідувальний БпЛА типу “Орлан-10”. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України, в той же час, уразили 6 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, 5 складів боєприпасів та радіолокаційну станцію.
Протягом доби російські загарбники завдали 16 авіаційних ударів, 15 з яких – по цивільній інфраструктурі. Зокрема, ворог застосував 8 БпЛА Шахед-136, усі вони були збиті. Крім того, ворог здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від артилерійських обстрілів російськими окупантами мирних населених пунктів загинули цивільні люди.
Противник продовжує ведення наступальних дій на Лиманському та Бахмутському і намагається покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському напрямках.

Опублікував Андрій

Українці не тільки Крим відвоюють, окупують Сочі та Кубань! — Стрєлков зробив прогноз на 2023-й рік

«З 570 осіб цілих 29, ще 12 поранено, решта – все» — вцілілий мобік розказав, як їх кинули під удар ЗСУ