in

Останній бій: стягують усе що можуть! Речник ЗСУ оприлюднив завдання росіян до кінця 2022 року. Чому їх чекає крах?

Росіяни завжди славилися символізмом, присвячуючі хоча б які небудь «досягнення» до важливих дат. Втрати людей і техніки при цьому їх мало турбує.

Противник намагається досягти хоч якихось перемог, а тому постійно вдається до провокацій та спроб наступу. На новорічні свята можливі загострення, як і у будь-який інший день.

Про це розповів речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону. За його словами, противник наразі хоче досягнути хоча б якогось проміжного результату.

Ворог намагається постійно загострювати ситуацію, наскільки у нього вистачає сил. Зрозуміло, що для них це точка неповернення. Вони намагаються досягнути на суходолі хоча б якоїсь перемоги. Бахмут став для них символом безпорадності, – зазначив Сергій Череватий.

Речник зауважив, що росіяни уже понад 6 місяців намагається захопити Бахмут. Такі провали дуже дезорієнтують військово-політичне керівництво країни-агресора.

Вони не можуть взяти елементарно районний центр, перед тим декларуючи, що вони візьмуть чи то всю Україну, чи то Київ за 3 дні. Відтак, постійно змінюють командування, кидають на підсилення своїх сил злочинців із угрупування ПВК Вагнера, в тому числі злочинців, які сиділи по важких статтях, – додав Череватий.

Тож, військовий вважає, що для росіян це ніби останній бій: вони стягують усе що можуть, щоб досягнути хоча б якогось проміжного результату. І це дуже відображається на нашій обороні.

Водночас тим цінніший подвиг, який створюють наші оборонці, в тому числі нашої фортеці Бахмуту – нашої цитаделі українського духу, – наголосив речник.

Оскільки, не дивлячись ні на що, ЗСУ не дають пройти ворогу, у важких боях стримують його. І найголовніше – не дають прорвати системну оборону, вийти в тили, на оперативний простір. Не дають ворогу рухатись в напрямку Слов’янська – Краматорська, а відтак окупувати Донбас.

У Міністерстві оборони України заявили, що росіяни понад усе мріють до кінця 2022 року вийти на адміністративні межі Донецької області. Зокрема й через це вони продовжують безуспішні спроби штурмувати Бахмут.

Втім, якщо глянути в ретроспективу повномасштабного вторгнення, Росія системно зазнавала військових поразок одна за одною. Про це в ефірі 24 каналу розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Співрозмовник пригадав, що російську армію ще раніше розбили під Києвом, потім ЗСУ вибили їх з Харківської області, з Лимана й Херсона. Крім того, на східному фронті вони не здатні системно просунутися, зазнають просто колосальні втрати.

Відтак їм потрібно бодай щось показати своїм двом головним факторам – власному населенню, щоб показати, для чого це все божевілля починалося, і, можливо, ще важливіше, зовнішньому світу,– підкреслив Сергій Череватий.

Цим вони хочуть показати, що вони хоч, очевидно, і не “втарая армія міра”, але бодай на щось здатні. Тож вони зосередили зусилля на тому, щоб взяти Бахмут, вийти на оперативний простір і рухатися далі в бік Слов’янська та Краматорська.

“Окупувати Донбас і показати це як “звільнення” так званих “ЛНР-ДНР”, начебто так все й задумувалося. У них постійно змінюються плани війни. Раніше вони казали, що до Азова вийшли – це добре”, – зауважив речник Східного угруповання військ.

Співрозмовник також зауважив відсутність логіки в планах росіян. Мовляв, у свою конституцію вони “включили” не лише Донецьку та Луганську області України, а ще й Запорізьку та Херсонську.

Якось незрозуміло, як вони частково входять-виходять. Та це їх мало турбує. Я думаю, їхні пропагандисти будуть робити все, щоб показати, що головною метою і було захоплення українського Донбасу, – резюмував Сергій Череватий.

Опублікував Андрій

Готуйте валізи! Уряд дозволить військовозобов’язаним чоловікам виїжджати за кордон

Російські авіаобстріли — ВСЕ! Десятки літаків вмить перетворилися на брухт! Неймовірна точність!