in

Вже морально важко їх класти: Гайдай шокував — російське командування не шкодує мобілізованих і зеків

Досвідчені українські військові вже зовсім не ті, що були на початку війни. Тепер наші захисники набагато краще навчилися використовувати особливості місцевості для розташування позицій

Сергій Гайдай розповів деталі про ситуацію на Луганщині.Окупанти поблизу Сватового та Кремінної наразі перебувають в обороні. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Він запевняє, що українські військові в районі цих населених пунктів мають гарні позиції.

Гайдай зазначає, що на напрямку Сватово-Кремінна в наших військових позиції непогані, і якщо схиблений кремлівський режим Бахмут взяв собі за мету захопити за будь-яку ціну, і не важливо, скільки тисяч там загине тих мобілізованих, отих зеків чи когось ще, то по сватово-кремінському напрямку вони все ж більше в обороні.

“Вони намагаються робити якісь контратаки, але вони безрезультативні всі“, – зазначає очільник Луганської ОВА.

Тим не менш, Сергій Гайдай повідомляє, що погода в регіоні поки що не сприяє проходженню важкої техніки.

«Добрі новини будуть незабаром. Ми гарно йдемо у напрямку Сватового та Кремінної», – зазначає Сергій Гайдай.

«Але можу сказати, що в нашому випадку дуже важко дається кожен метр звільненої Луганщини, тому що був час у російських окупаційних військ замінувати там все, привезти величезну кількість особового складу. Я можу сказати зі спілкування з деякими бійцями, вони кажуть, що іноді просто навіть морально важко, тому що вони їх косять десятками, і вони все одно новими хвилями йдуть. Тобто ніхто не рахує взагалі тих свіжо мобілізованих чи зеків», – розповів очільник Луганської ОВА.

За даними Гайдая, протягом останніх тижнів тривали важкі бої в районі Білогорівки, до якої російські війська наближалися впритул, проте наразі Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію.

Також ще на початку грудня Збройні сили України продовжили просуватися в напрямку Сватового та Кремінної. Про це Сергій Гайдай повідомив ефірі національного телемарафону.

«Все ж таки в нас там, в напрямку Сватове-Кремінна, ситуація набагато краще, тому що там повільно, але впевнено наші війська просуваються вперед, дуже важко це відбувається, тому що часу було достатньо в російських окупаційних військ, аби підготувати ешелоновану лінію оборони, тому що вона складається з тотального мінування всієї території. Це не тільки дороги та мости, це й лісопосадки, й будівлі», – повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації.

За інформацією Сергія Гайдая, російські підрозділи, розміщені в лісосмугах для стримування ЗСУ, окопуються «як кроти».

Він також порівняв ситуацію і зазначив, що там цілі підземні комунікації. Це говорить про те, що було в них достатньо часу, аби підготуватися. Іноді доводиться цю лісосмугу прострілювати, підривати, артилерією чи спеціальними засобами, тому що інакше їх звідти не викурити. Такий міні-луганський В’єтнам.

Сергій Гайдай вказав на велику кількість сил, які стягнуті у район Сватового, і допустив, що російські війська можуть планувати контрнаступ на Куп’янськ.

Голова Луганської області вказує, що вже нічому не здивується з витівок російського командування, але вони стягують туди й техніку, і війська, і таке враження, що наче навіть планується спроба контрнаступу.

Водночас біля Сватового, за словами Сергія Гайдая, ледь не щодня бувають вибухи в будівлях, де російські загарбники облаштували тимчасові казарми, а також у місцях скупчення техніки.

Раніше також повідомлялося, що російські окупанти продовжують блокувати тимчасово окуповані населені пункти Луганщини та проводити обшуки в домівках мешканцій міста. Після таких обшуків люди зникають. Організацією терору проти місцевого населення займається ФСБ РФ.

Опублікував Андрій

У Мелітополі готуються! Сценарій Херсона? ЗСУ притисли окупантів на Запоріжжі — повне звільнення! Перемога за нами!

Термінова заява у Зеленського — нечуваний радіус досяжності! Дістанемо до Москви! Перемога близько!