in

Сюрприз від Залужого! Окупанти все – по всій лінії фронту: масштабні прориви. Почалось?!

Українські Збройні сили готуються до контрнаступу, а де він почнеться – для російських окупантів залишається загадкою. Україна докладає багато зусиль, щоб зробити ворогові “сюрприз”.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов, коментуючи створення нових ВДА на території Запорізької області, зокрема на тимчасово окупованій.

“І в Запорізькій області, і в Донецькій, і в Луганській областях ми можемо створювати адміністрації – нехай смикаються, нехай нервуються. Вони все одно не вгадають. У нас командування і політичне, і військове набагато молодше і динамічніше, ніж російське. Вони в Росії дуже “закостенілі”, вони мислять штампами, вони ще з радянської школи. У нас – молодші, розумніші, хитріші. Тому росіяни будуть сіпатися-смикатися, а потім для них буде сюрприз. Це правильно. Ми ж хочемо зробити сюрприз, інакше їм буде нецікаво”, – зазначив Сазонов.

За словами військового, ворог плутається, сіпається і чекає ударів у різних місцях. Росіяни змушені розпорошувати сили та нерви.

“Надходить маса повідомлень, маса прогнозів і рано чи пізно вони тонуть у цьому. Тому виходить раптовий удар. Зараз дуже важко обдурити: є супутникова розвідка, є агентурна розвідка, є радіоперехоплення. Тобто робити зараз потай набагато важче, ніж у минулому столітті. Тому доводиться докладати безліч зусиль, щоб заплутати ворога”, – резюмував Сазонов.

За даними Генштабу, протягом доби противник завдав 2 ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснив більш як 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби було відбито понад 40 атак противника.

Російські окупанти активно продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької та Херсонської областей, здійснюючи на людей психологічний та фізичний тиск. Зокрема, на блокпостах ворог обмежує пересування громадян України, які не отримали паспорти російської федерації. Окупанти цілеспрямовано та навмисно обшукують транспортні засоби, фіксують усі особисті дані громадян, які не мають російських документів, погрожують забороною в’їзду в місто. Також ворог примушує листонош роздавати місцевому населенню бланки, в яких потрібно вказати відомості про наявність російського паспорта. Громадяни, які не мають ворожого паспорта піддаються постійним обшукам, залякуванням та примусу до отримання цього документа. Окупанти активно погрожують примусовим виселенням з власних помешкань та конфіскацією приватної власності у разі відмови отримувати російський паспорт.

Водночас, з тієї ж причини, батькам школярів-випускників ворог погрожує відмовою в отримані дітьми свідоцтва про базову середню освіту.

Також загарбники примушують змінювати з українського на російські зразки свідоцтво про шлюб та свідоцтво про реєстрацію технічних засобів.

Авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів.

Крім того, поблизу Мар’їнки, було знищено російський штурмовик Су-25.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, знищили склад боєприпасів ворога.

У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне обладнання місцевості.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають бойові дії. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Богданівки та Іванівського. Підрозділи сил оборони відбили близько 14 атак противника на зазначеній ділянці. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Бахмут, Богданівка, Іванівське, Курдюмівка, Біла Гора, Новодмитрівка, Дружба та Диліївка Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського, Мар’їнки та Побєди. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де було відбито понад 10 ворожих атак. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка, Георгіївка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв Вугледар, Керменчик, Новомайорське, Золоту Ниву, Шахтарське, Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції.

Опублікував Андрій

Не допустити! Прямо в очі Зеленському – Залужний відповів: зрадник в Генштабі? Злили все!

Волосся дибки! Залужний злив все: ЗСУ вдалося неймовірне – сотні тисяч в пекло, нова перемога України!