in

Атака на кордоні! Лукашенко йде ва-банк – агресія проти НАТО: новий напад?! Екстрено!

Президент Польщі попередив про атаку Лукашенка на Сувалкський коридор

Для цього можуть бути задіяні нелегальні мігранти.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що відповідальність за нелегалів на кордоні несе білоруський режим та попередив, що ситуація може повторитися і на Сувалкському коридорі, який може стати об’єктом гібридних атак.

Анджей Дуда наголосив, що атака на кордоні з Білоруссю недарма називається «гібридною» і вона добре задокументована. В інтерв’ю «Польському радіо» президент Польщі сказав, що відповідальність за напади на польському кордоні несуть білоруські служби:

– Відповідальність несе білоруський режим, білоруська держава. Це підтверджується і тим, що служби видавлюють мігрантів до кордону та змушують їх атакувати кордон — не дозволяють переходити через прикордонні переходи відповідно до законів, а через «зелений кордон» нелегально.

Президент Анджей Дуда попередив, що ситуація може повторитись і на Сувалкському коридорі, який може стати об’єктом гібридних атак.

Сувалкський коридор — сухопутний коридор завдовжки близько 100 кілометрів, який міг би з’єднати територію Білорусі з Калінінградською областю Росії. Зараз цією територією проходить кордон Польщі з Литвою.

Ось тільки одна промовиста цифра, що показує всю значущість Сувалкського коридору: сухопутний кордон балтійських країн з іншими членами НАТО становить близько 70 кілометрів, тоді як кордон з Росією та Білоруссю — 1400 кілометрів.

Опублікував Андрій

Це сталось щойно! ЗСУ перейшли в наступ – флангові удари: назвали міста. Переможемо!

Масштабний обмін! Тисячі наших воїнів додому – Данілов розкрив деталі: всіх на всіх. Нарешті!