in

Підпис поставлено!!! НАТО вступає у війну??! Винищувачі для українців — всі за??!

Польща готова передати Україні сучасні винищувачі, але спочатку це мають зробити ті країни-члени НАТО, у яких їх більше.

Про це 9 лютого заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, прибувши на саміт лідерів ЄС у Брюсселі.

“Наша позиція тут однозначна. Можемо діяти лише спільно в рамках цілого об’єднання Північноатлантичного договору. Якщо таке рішення буде, то ми не будемо першими, хто надасть винищувачі, але напевно позитивно відповідатимемо на це”, – сказав Моравецький.

Він наголосив, що надати Україні винищувачі першими могли б ті країни, у яких їх найбільше. Моравецкий зазначив, що у Польщі недостатньо винищувачів, тому вона замовила нові F-35.

“У нас їх надто мало, всього 48. Шкода, що при ухваленні рішення про закупівлю не було обрано більший контракт”, – сказав міністр, відповідаючи на запитання, чи передасть Польща Україні винищувачі

Також варто зазначити, що на думку чиновника, війна в Україні закінчиться нескоро. При цьому Блащак підкреслив, що Польща завжди підтримуватиме сусідів на сході, бо “вільна Україна означає вільну Польщу”.

“Якщо Путін візьме Україну, він не зупиниться на цьому. Покійний президент Лех Качинський це розумів, це варто зрозуміти кожному з нас”, – наголосив очільник Міноборони Польщі.

Нагадаємо також, що наприкінці січня ексочільник Пентагону Марк Еспер закликав США якнайшвидше передати Україні винищувачі та далекобійні ракети.

“Замість того, щоби реагувати на загрозу російського наступу, я би волів бачити, що українці перейдуть у наступ уже зараз, поки росіяни все ще намагаються навчити, спорядити та організувати своїх військових. Але зараз ми відстаємо, танки треба було передати українцям у вересні чи в жовтні”, – підкреслив ексочільник Пентагону.

Що ж, сподіваємося, що країни-члени НАТО наважаться надати Україні винищувачі, для того, аби швидше перемогти у війні, яку розв’язала країна-терористка.

Опублікував Admin

Прозрівають!!! Оточення Путіна розпочне перемовини з заходом щодо капітуляції!!!

Це провокація!!! Яка реакція НАТО??? Спрацювала сирена??? Росія запустила свої ракети по території Молдови та Румунії!!!