in

Для України — це прекрасні новини!!! Борис Джонсон — повертається!!! Сунак сам не свій!

Схоже, скоро нас чекає “велике повернення” грандіозних політиків та друзів України.

Так, експрем’єри Великої Британії Борис Джонсон та Ліз Трасс мають намір повернутися у велику політику. Про це з посиланням на власні джерела повідомила впливова британська газета The Times

Видання зазначило, що на вихідних Трасс має намір вступити в заочну суперечку з Ріші Сунаком. Зокрема, експрем’єрка планує опублікувати статтю про необхідність знизити податкове навантаження та активно стимулювати виробництво товарів та послуг у країні.

Прихильники Ліз Трасс “мобілізуються” та вже відроджують старі групи у вотсапі з її лідерської кампанії. Видання також пише, що деякі урядовці не задоволені Сунаком. Зокрема, одна з причин – намір піти на поступки ЄС щодо особливого митного режиму в Північній Ірландії. Інша – прагнення Сунака особисто стверджувати усі важливі урядові рішення.

Хоч би як напружено він працював, уряд не може функціонувати в такому режимі. Він не може бути і міністром у справах імміграції, і міністром охорони здоров’я, і канцлером казначейства, а також ще й прем’єром, – заявив один з членів кабміну.

Окрім того, у The Times зазначили, що на керівні ролі також сподівається повернутися Джонсон. Цього тижня політик під час поїздки до США закликав уряд Сунака до рішучіших кроків на українському напрямі.

Джонсон переконаний, що і Лондон, і Вашингтон, та інші союзники Києва не повинні зволікати з передачею ЗСУ винищувачів, далекобійних ракет та інших озброєнь, які б могли допомогти Україні на полі бою.

Водночас якраз напередодні експрем’єр Великої Британії Борис Джонсон опублікував відео із Вашингтона, куди він прибув для переговорів із високопоставленими політиками щодо посилення підтримки України.

“Я виступаю за те, щоб дати Україні все необхідне для перемоги над Путіним. Сполучені Штати зробили так багато – тому я приїхав до Вашингтона, щоб подякувати їм і сказати: “Боже, благослови США”.

Джонсон заявив, що вражений солідарністю двох американських партій (республіканців і демократів) та обох палат, які поділяють думку про цілковиту підтримку України.

За його словами, українцям потрібно дати усе необхідне і якомога швидше – це буде краще рішення для України, США і збереже кошти американських платників податків.

Тим часом Сунак сповнений рішучості уникнути політичного “шуму” своїх попередників і зосередитися на пріоритетах, за якими, на його думку, його будуть оцінювати на наступних виборах.

Нагадаємо, що Борис Джонсон сидів у кріслі прем’єр-міністра Великої Британії від липня 2019-го до 6 вересня 2022-го. На посаді та й після звільнення він залишається палким прихильником України та закликає світ активно допомагати у війні з РФ. Джонсон став одним з перших політиків, хто приїхав до Києві від початку війни.

Мері Елізабет Трасс, ексочільниця МЗС, очолила уряд Великої Британії 6 вересня 2022-го. Втім, вона була на цій посаді лише 44 дні. Вже 25 жовтня вона офіційно склала з себе повноваження прем’єр-міністра.

Британські медіа причинами відставки 47-річної Трасс називають радикальну податкову реформу, яка призвела до хаосу в економіці, обвалилу фунта, а також не знайшла підтримки серед бізнесу країни.

Після відставки прем’єрки британські ЗМІ почали називати фаворитів на пост голови уряду. На першому місці був колишній голова Мінфіну Ріші Сунак. Власне, саме 42-річний політик посів прем’єрське крісло. Він став наймолодшим, хто , обійняв цю посаду за всю історію Великої Британії.

Джерело

Опублікував Admin

Шокуюча новина!!! Український спецназ працює в Росії!!! Приготуватись усім до бавовни!!! ЗСУ наступають!!!

Останні новини з Донецького та Луганського напрямків!!! Страшна реальність!!! Яке рішення прийняв Зеленський?!