in ,

«Я відчуваю відповідальність…» Колишня ведуча Першого каналу розповіла що насправді коїться на каналі

Колишня ведуча та кореспондент «Першого каналу» Жанна Агалакова в інтерв’ю ВВС розповіла про те, як влаштована робота редакції на каналі.

Журналіст одразу заявила, що не шкодує про звільнення з Першого, якому віддала 20 років життя, вважає лише, що потрібно було зробити це раніше. Вона стала однією з небагатьох працівників федеральних каналів, які оголосили про звільнення після початку війни в Україні. До речі, Агалакова зазначила, що слово «війна» категорично заборонено використовувати на російському телебаченні загалом — за це передбачено штраф, що сягає 40 відсотків від зарплати.

Ми слідуємо головній лінії. Ми не називали це війною, говоримо «спеціальна операція». Ми мали це робити, інакше цей уривок, це телебачення легко вирізати. А людина, яка сказала це навмисно буде покарана: або відсторонена від низки тем або фінансово. Наша зарплата складається з двох частин – ставка та премія. Якщо ти робиш щось неправильне – премію, що становить 40%, забирають.

Телеведуча зізналася, що відчуває відповідальність за ті матеріали, які робила та закликала жителів РФ вимкнути телевізор. Російські новини та реальність вона назвала «двома різними планетами»:

На одній руїні і повна катастрофа, смерть та трагедія, а на іншій російські мілітаристи, яких місцеве населення зустрічає з квітами. Є лише перемоги, щось позитивне та прекрасне. Ці два світи не стикуються. Те, як вони це роблять, вражає мене. Як вони промивають мізки населенню це неймовірно.

Також ми писали про те, що думає зараз про свій вчинок Марина Овсяннікова що з’явилася прямому ефірі Першого каналу з антивоєнним плакатом.

Опублікував Admin

У Санкт-Петербурзі на радіостанціях 2 години грав гімн України, «Ой, у лузі червона калина» та інші антивоєнні пісні

«Поводилися як іуди — хвалили Захід» — церква підключилася до цькування Пугачової та Галкіна