in

«Це незаконно. Не можна загрібати всіх підряд» — у МВС пообіцяли припинити масову роздачу повісток

У міністерстві внутрішніх справ України відреагували на масові повідомлення про незаконні роздачі повісток у регіонах.

В ефірі «Каналу-24» ситуацію прояснив радник міністра Віктор Андрусів. Він зазначив, що наша країна має достатньо ресурсів, однак людей, які воюють з перших днів, потрібно міняти. За словами чиновника, у нас достатньо резервістів, зброї та форми, однак треба навести лад у роботах військкоматів, у яких спостерігається «ганебна самодіяльність».

Радник міністра запевнив, що якщо у військкоматах є бажання роздавати повістки, то можна робити це на блокпостах, де сидить «багато озброєних космодесантників», або у добровольчих формуваннях ОТГ, де також є сильні організовані хлопці, які з перших днів хочуть воювати.

Потрібно трохи навести лад у роботі військкоматів. Не можна загрібати всіх поспіль. Ці роздачі є незаконними. Людині вручають повістку без розуміння ситуації. Можливо, у людини троє дітей і вона не підлягає мобілізації, можливо, вона – людина з інвалідністю. Тобто, як це? Ми на вулиці зустрічаємо людину та вручаємо їй повістку? Наслідком такої мобілізації є велика кількість «відмовників», які кажуть, що «ми не хочемо вирушати на передову», навіть одиничні втечі трапляються…

Нагадаємо, 18 травня президент України подав законопроект про продовження військового стану з 25 травня ще на 90 днів.

Більше цікавих новин – на нашому телеграм-каналі

Опублікував Admin

Мороз по шкірі! З’явилося відео евакуації тіл дітей та фото затримання їх вбивці-батька в Туреччині

«Хто такий, щоб мені давати поради» — Сумська жорстко відповіла Кондратюку, який порадив їй відмовитися від дочки