in

«Україна перемагає» — що пишуть західні видання щодо ситуації на фронті

Оскільки той факт, що 24 лютого РФ розпочала війну проти всього цивілізованого світу, ні в кого не викликає сумнівів, що провідні світові ЗМІ уважно стежать за змінами ситуації на фронті. Пропонуємо вам огляд основних тез, які обговорюються у західній пресі.

Маріуполь – символ опору України

Американська газета The Wall Street Journal повідомляє про закінчення драматичної облоги Азовстали.

Оскільки російська армія протягом приблизно трьох місяців перетворила Маріуполь на руїни, залишивши тисячі загиблих та позбавивши місто їжі, води, електрики та зв’язку, металургійний завод «Азовсталь» став остаточним опору та стійкості захисників Маріуполя у ситуації, яка здавалася безнадійною.

Українські війська просуваються до кордону з Росією

Видання The Washington Post освітлює вимушений відхід російської армії з Харкова до свого кордону.

Скріншот — The Washington Post

Російські війська намагаються утримати кордон після виходу з районів навколо другого за величиною міста України. Вашингтонський аналітичний центр заявив, що вони «можуть спробувати зберегти позиції в Україні» і підтримувати артилерійські удари, щоб не допустити, щоб українські сили потрапили в зону поразки російського міста Білгорода, ключового вузла постачання російських збройних сил.

Україна перемагає

Англійський таблоїд The Guardian, аналізуючи дії керівництва російської армії, стверджує, що Путін бере участь у війні.

Володимир Путін став настільки особисто залучений до війни на Україні, що, згідно із західними військовими джерелами, приймає оперативні та тактичні рішення «на рівні полковника чи бригадного генерала»

Скріншот — The Guardian

«Начальник британського штабу оборони адмірал сер Тоні Радакін заявив, що, на його думку, Україна зараз виграє війну, тому що Путін хотів «підпорядкувати собі всю Україну» та «нав’язати цій країні своє власне правління», але зазнав невдачі», — повідомляє британська газета.

Сенат просуває законопроект про допомогу Україні на 40 мільярдів доларів

Провідний американський постачальник фінансової інформації Bloomberg пише, що остаточне ухвалення законопроекту про військову та продовольчу допомогу очікується цього тижня.

Сенатор Ренд Пол. Фото — Bloomberg

Сенат переважною більшістю голосів проголосував за надання допомоги Україні у розмірі 40 мільярдів доларів, підкресливши широку підтримку країни республіканцями та демократами в її обороні від вторгнення Росії… Якщо всі законодавці погодяться відмовитися від правил дебатів, це надішле його на підпис президентові Джо Байдену

Більше цікавих новин – на нашому телеграм-каналі

Опублікував Admin

«На щастя вони помилилися» — засновник каналу «1+1» назвав дві якості Зеленського, які недооцінили у Кремі

У РФ нова версія: війна зірвала плани зміни режиму в Росії