in ,

Російський режисер Звягінцев: «Росіянам достатньо побачити на що перетворили Маріуполь, і вони перестануть вірити пропаганді»

Знаменитий російський режисер, номінант на премію «Оскар» за створення фільмів «Левіафан» та «Нелюбов» Андрій Звягінцев став гостем нового випуску «Радіо Долін», у якому відповів на багато актуальних питань журналіста.

Сценарист розповів про складну реабілітацію після ускладнення COVID-19, внаслідок якого його змушені були ввести у стан штучної коми. Режисера повернули в реальність лише через півтора місяці, коли фахівці німецької клініки переконалися, що його легені стали самостійно відновлюватися. Наразі Звягінцев перебуває у напівпаралізованому стані і не може самостійно пересуватися.

Під час майже двогодинного інтерв’ю автор програми Антон Долін торкнувся теми російсько-української війни та ставлення гостя до «спецоперації». Звягінцев зазначив, що, перебуваючи в Німеччині, може сміливо озвучити свої думки, але в РФ «зовсім інша ситуація».

Я бачив одне інтерв’ю, у Росії взяте в одного артиста. І всі 40 хвилин він всіляко уникав прямої відповіді на запитання, посилаючись на те, що в геополітиці нічого не розуміє. Навіщо треба щось розуміти в політиці, коли Маріуполь просто розбомблений вщент?! У цих багатоповерхових будинках не мешкають ці, як їх, «нацики». Це просто неймовірна брехня – пускати ракети та сіяти бомби по житлових кварталах і називати це денацифікацією.

Режисер наголосив на своїй впевненості в тому, що в Росії люди усвідомлюють, що це війна, проте тримають цю думку при собі. Звягінцев назвав російське телебачення отрутою, яка в якийсь момент може змусити глядачів повірити в те, що мирне населення України не страждає від бомбардувань російської армії.

Більше цікавих новин – на нашому телеграм-каналі

Опублікував Admin

Філіп Кіркоров нарешті сам повідомив, чому поїхав на Євробачення

«Плакала, дізнавшись, що він воює» — Ірина Білик про свого колишнього чоловіка Дікусара