in

Наші люди! 10 світових кінозірок з українським корінням

Легендарні зірки голлівудського кіно іноді здаються нам далекими, наче справжні небесні світила. Яким же може бути подив шанувальників американського кінематографа, якщо вони дізнаються, як багато світових знаменитостей мають українське коріння.

Мілла Йовович

Донька знаменитої радянської актриси Галини Логінової народилася у Києві. Коли дівчинці було 5 років сім’я переїхала спочатку до Англії, а потім до США і змогла побудувати блискучу кар’єру. Мілла не раз відвідувала батьківщину і чудово розмовляє українською мовою.

Леонардо Ді Капріо

Один із найпопулярніших акторів сучасності має українське коріння. Бабуся Лео, Олена Смирнова, одеситка, емігрувала до Німеччини після жовтневої революції. Там вона одружилася з німцем і в них народилася дівчинка — майбутня мама Леонардо Ді Капріо.

Лів Тайлер

Чарівна «ельфійка» теж має українське коріння. В одному з інтерв’ю її батько, знаменитий рокер Стівен Тайлер, розповів, що його дідусь українець. До того ж зізнався, що у дитинстві любив український борщ.

Міла Куніс

Майбутня голлівудська зірка народилася у Чернівцях. Марк Борисович, працював інженером-механіком на чернівецькому заводі «Легмаш», а мати Ельвіра – вчителькою фізики. У 1991 році сім’я переїхала до Лос-Анджелеса, де батько влаштувався працювати таксистом, а мама – директором аптеки. Таке рішення було ухвалено у зв’язку з тим, що батьки бачили майбутнє своїх дітей саме у США.

Стівен Спілберг

Культовий американський кінорежисер має українське коріння. З Україною Спілберга пов’язують дідусі: по материнській лінії – з Одеси, по батьківській – із села під Кам’янцем-Подільським. 2006-го Стівен приїжджав до Києва, щоб представити фільм Сергія Буковського «Назви своє ім’я», продюсером якого він є. «Коли вийшов із літака, то одразу сказав: «Я вдома!», – зізнався Спілберг.

Ольга Куриленко

Майбутня зірка народилася в українському Бердянську. Коли дівчині було 13 років, вона разом з матір’ю поїхала на канікули до Москви, де випадково познайомилася з модельним агентом, який запропонував їй спробувати себе в модельному бізнесі. З цього знайомства розпочалася блискуча кар’єра майбутньої світової знаменитості.

Дастін Хоффман

Про те, що має українське походження, актор дізнався у 2016 році, в одному із телешоу, в якому проводили дослідження генеалогічне походження знаменитостей. Як з’ясувалося, бабуся та дідусь актора по батьківській лінії іммігрували з Білої Церкви до Чикаго перед початком сумнозвісних єврейських погромів.

Сільвестр Сталлоне

Про те, що предки знаменитого Рембо по материнській лінії проживали в Одесі, сама мати Слая дізналася багато років тому від співробітників КДБ. Будучи заможними євреями, власниками ткацьких фабрик та житлових будинків, вони іммігрували до Штатів у 1888 році саме з України.

Девід Духовни

Довгий час актор був упевнений, що має російське коріння. І лише коли після початку агресії Росії щодо нашої країни про Україну почали часто згадувати в новинах, Девід із подивом дізнався, що Київ, у якому народився його батько, є столицею України. Про це відкриття актор із гордістю поділився з передплатниками у Твіттері.

Вайнона Райдер

Американська актриса Вайнона Райдер має харківське коріння. її батьки Синтія та Майкл Горовиці – нащадки єврейських емігрантів з Харкова та Румунії. Зірка зізнавалася, що мріє зняти фільм про Другу світову війну та життя своїх українських родичів.

У попередніх статтях ми писали про багато прикладів підтримки України з боку світових знаменитостей. Більше цікавих новин – на нашому телеграм-каналі

Опублікував Admin

Фото будинків українських знаменитостей, зруйнованих російськими окупантами

«Кинути свій будинок — ну як це?» — Ольга Сумська вкотре виправдала доньку, яка живе у РФ