in

На зміну «Москві». У Чорному морі з’явилася нова ракетна загроза, якій Україна не може протистояти

Затоплення флагманського крейсера «Москва» змусило військово-морський флот РФ діяти обережніше.

У чорному морі з’явилися носії крилатих ракет, яким Україна практично не здатна протистояти. Адже якщо ракетні установки «Нептун», які ще є на озброєнні нашої країни, блискуче довели свою ефективність проти цілей над водою, то під водою у нас все набагато складніше. Причина у відсутності України підводного флоту, і, навпаки, нарощування останнім часом кількості російських субмарин у Чорному морі.

За повідомленням ІНТЕРФАКС, 13 лютого підводний човен «Ростов-на-Дону», який є носієм крилатих ракет «Калібр», попрямував із Середземного до Чорного моря. Таким чином, зараз Росія має у своєму розпорядженні щонайменше чотири підводні човни, здатні запускати ракети на територію України.

Підводний човен «Ростов на Дону» на верфі в Санкт-Петербурзі

Субмарини можуть здійснювати маневри, перебуваючи на глибині до 50 метрів, що робить їх майже непомітними навіть за допомогою супутників. Крилаті ракети «Калібр» мають дальність поразки до 2 тисяч кілометрів — одна з таких потрапила до нафтобази у Львові.

Підводні човни не здатні повноцінно замінити потоплений флагман Чорноморського флоту РФ «Москва», але Росія може використати їхній потенціал у тому числі й у пропагандистських цілях.

Більше актуальних новин — на нашому телеграм-каналі

Опублікував Admin

«Кинути свій будинок — ну як це?» — Ольга Сумська вкотре виправдала доньку, яка живе у РФ

«Згвалтували, обос*али, розмазали г*вно»: шеф-редактор «Орла і Решки» показала свій будинок в Ірпені