in ,

Коли совість переважила гроші, артисти, які ще до повномасштабної війни залишили РФ

Зараз на виїзді із Росії можна хайпанути. Це модно, це говорить про підтримку України і наголошує на високих моральних якостях того, хто відмовився жити або працювати в РФ. Адже криваві дії російської влади почалися аж ніяк не 24 лютого 2022-го. Повномасштабному вторгненню в Україну передували Абхазія, Придністров’я, Сирія, Крим та Донбас.

Однак багато «зірок» воліли цього не помічати, веселячись і розважаючи російську публіку, захопившись гонитвою за великим рублем. І лише зараз, коли РФ стала країною-ізгоєм, коли весь цивілізований світ волає про нелюдську жорстокість російської влади та солдатів по відношенню до людей похилого віку, жінок і дітей, коли бути російським стало соромно — вони раптом прозріли. Прокинулися, вийшли із сомнамбулічного стану і, голосно заявивши про своє рішення, покинули РФ. Щоб про це почули в усіх куточках, щоб захоплювалися мужністю та героїзмом тих, хто прокинувся.

У нашій статті ми поговоримо про тих, хто не засинав. Хтось не робив гучних заяв, а просто мовчки і тихо пішов. Пішов і довів, що розвиватися і заробляти можна і поза РФ. І, насамперед, залишитися Людиною. Не для когось. Перед собою.

Анатолій Пашинін

Зірка фільмів «Адмірал», «Ми з майбутнього», «Грозові ворота» родом з України. Незважаючи на величезну популярність у РФ, після подій на Майдані 2014 року він поголив собі оселедця і пішов відстоювати Донбас зі зброєю в руках. Тепер він знімається виключно в українських проектах.

Володимир Зеленський

Майбутній президент України розпочав кар’єру актора кіно 2004-го. Більшість проектів, у яких він брав участь, були російсько-українськими, але після загострення політичної ситуації Зеленський перестав брати участь у російських проектах, у тому числі телевізійних.

Володимир Талашко

Найвідоміша роль 71-річного Володимира Талашка — старшого лейтенанта Скворцова з фільму «У бій ідуть лише «старі»». Щойно на сході України розпочалася Антитерористична операція, він поїхав працювати у складі культурного десанту з військових частин. «Патріотизм — як талант: чи він є, чи його немає. Понад два роки я безоплатно допомагаю своїм землякам у зоні АТО», — розповідає артист.

Олексій Горбунов

Зірка «Ленінграда-46», українець Олексій Горбунов був досить затребуваний у РФ, після подій Майдану поступово відмовився від співпраці з російськими режисерами. Актор почав працювати в Україні, знімаючись переважно в патріотичному кіно. Також Горбунов активно підтримує українську армію фінансово та неодноразово відвідував зону бойових дій.

Ада Роговцева

Зірка фільмів «Павло Корчагін», «Приборкання вогню», «Вічний поклик», «Салют, Маріє!», 84-річна Ада Роговцева після початку АТО заявила: «Ні за які гроші я не відмовлюся від власної позиції. Я підтримую свою батьківщину перед агресією монстра. Не хочу, щоб мене та моїх дітей знову зробили рабами. На нашу країну йде агресія, я не маю іншого вибору». З того часу актриса припинила будь-яку співпрацю з РФ.

Віктор Сарайкін

Приклад людини, яка народилася в Росії, однак яскраво проявила себе, переїхавши до України. Зірка фільмів «Дев’ять життів Нестора Махна», «Ліквідація», «Слуга народу» перебрався з РФ, оскільки не зміг влаштуватися в Москві на роботу через відсутність столичної прописки. У Києві він без проблем отримав місце в театрі імені Лесі Українки.

І це далеко не повний перелік артистів, які віддали перевагу сумлінню та честі великим грошам.

Більше цікавих новин- на нашому телеграм-каналі

Опублікував Admin

«Я голос твій, моя Україно» — Могилевська надихнула українців патріотичною піснею

Шoйгу лeжить у peaнiмaцiї з oбшиpним iнфapктoм, 20 гeнepaлiв зaapeштoвaнi, Суpкoв пiд дoмaшнiм apeштoм