in

У Росії зрозуміли, що їхня «крута» армія – фейк

Ще донедавна світ тремтів при згадуванні словосполучення «російська армія». Ми звикли до статусу збройних сил РФ як до «другої армії світу», маючи на увазі першість об’єднаних сил країн НАТО. Розв’язавши повномасштабну війну в Україні Росія сама зруйнувала цей образ.

Зважаючи на постійні військові дії у різних куточках світу (Сирія, Карабах, Грузія, Схід України), армія РФ завжди перебувала у повній бойовій готовності. Якщо додати до цього колосальні витрати на озброєння — понад 60 млрд доларів щорічно (4,3% ВВП) — це складало в очах світової спільтноти авторитет і непереможність війська кремля.

Можливо, цей міф існував би і далі, якби не самовпевненість і кровожерливість президента РФ. Розпочавши війну в Україні у статусі явно сильнішого ворога, путін планував блискавичним захопленням Києва продемонструвати світу силу своєї країни. Натомість, отримав неочікуванно потужний спротив Збройних Сил України і всього українського народу.

Станом на сьогодні військові втрати загарбників складають понад 19000 тисяч особового складу, понад 150 літаків, гелікоптерів 135, 700 танків, 108 РСЗВ, 333 артилерійських систем, 1891 бойових броньованих машин, 7 катерів і кораблів. Крім того, випадки із масово складаючими зборю солдатами, які здаються в полон, розуміючи безперспективність подальших воєнних дій, а також подальші розповіді полонених говорять про вражаюче низький моральний стан окупантів.

«Вони розуміють, що їхня ця величезна супер крута армія, про яку всі говорили один одному і вони всі повірили, це фейк. І цей фейк вже фейком і залишиться. І цей феномен виправити в найближчому майбутньому не вдасться, тому що такі армії будуються десятиліттями» — відзначив голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк.

Більше актуальних новин — на нашому телеграм-канале

Опублікував Admin

Словаччина передала Україні систему протиповітряної оборони С-300

Стало відомо про «успіхи» російської мобілізації – відмови, рапорти, переховування та самокаліцтва