in

Обережно! Банки скасовують кредитні канікули. Яких змін треба побоюватися

На початку війни РФ проти нашої країни більшість українських банків, у тому числі ПриватБанк, оголосили кредитні канікули, за умов яких позичальникам обіцяли не нараховувати відсотки за користування кредитними коштами та зняття власних грошей із банківської картки без комісії.

Звичайно, такі поступки викликали безліч схвальних відгуків клієнтів, зокрема тих, хто втратив під час військових дій житло, автомобілі, інші цінні предмети. Важко навіть переоцінити почуття вдячності тих позичальників, які змушені були евакуюватися або втратили місця праці та засоби існування.

Проте, як відомо — безкоштовний сир… І ось уже вчорашні вдячні клієнти сьогодні обурюються від обурення — раптово вони почали отримувати повідомлення про те, що банк змінює умови програми, запроваджує комісію за використання кредитних коштів і навіть уже нарахував її за місяць, що тільки-но розпочався. .

Наприклад, ПриватБанк пояснив таке рішення зміною ситуації в країні та необхідністю поповнення скарбниці банку для підтримки стабільності економіки країни. Віддамо належне – відсоток за користування коштами банк знизив удвічі.

Таким чином, якщо ви є боржником фінансової установи, то вона нараховуватиме відсотки за користування кредитними коштами. Причому Monobank, наприклад, спочатку сказав про кредитні канікули, а потім просто нарахував відсотки за минулий період.

У поясненні Нацбанку йдеться, що клієнт зобов’язаний платити за кредитом, щоправда, банк не може нараховувати штрафи та додаткові пені.

Більше актуальних новин – на нашому телеграм-каналі

Опублікував Admin

Один із пілотів групи гелікоптерів ВКС РФ втік і полетів у бік України здавати вертоліт за винагородою

Інженери 95-ї ОДШБ знищили підрозділ російських танків (Відео, Фото)